Με επιτυχία διεξήχθη ο εθελοντικός καθαρισμός της ακτής στο Ά Αλίπεδο Αλίμου

0
299

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας A” Αλίπεδο Αλίμου (A” πλαζ).

Την πρωτοβουλία είχε ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με την Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος Α.Ε., την  εξειδικευμένη εταιρεία που έχει αναλάβει την απορρύπανση των ακτών και απευθυνόταν σε ομάδες ενεργών πολιτών, εθελοντές και όσους επιθυμούσαν να βοηθήσουν. Πολλοί ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και φορώντας τις ειδικές στολές και γάντια που τους προμηθεύτηκαν, έσπευσαν να συνδράμουν.

IMG_20171007_091105

Ο καθαρισμός ξεκίνησε στις 9:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00, υπό τις οδηγίες των εξειδικευμένων συνεργείων της εταιρείας απορρύπανσης. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου Μαίρη Ανανιάδου, Στέφανος Διαμαντής, Αναστασία Σιμητροπούλου, Δώρα Σύρμα και πολλοί άλλοι.

IMG_20171007_100533

Untitled

 

Το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA ήταν εκεί και ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είπε μεταξύ άλλων « Υπάρχει ανακοίνωση από το Υπουργείο ότι απαγορεύεται το κολύμπι και οι πολίτες πρέπει να υπακούν.  Η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να φαίνεται καθαρή, αλλά δεν είναι ασφαλής για κολύμπι ακόμη. Ευτυχώς, ο Άλιμος δεν είχε μεγάλη ρύπανση, αλλά καλό είναι να σεβόμαστε τους κανόνες. Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει δύο κατηγορίες. Η μία αποτελείται από άτομα που επιθυμούν να βοηθήσουν και από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που δεν υπακούν στους κανόνες. Μέχρι τώρα δεν είχαμε καλέσει εθελοντές, γιατί γινόντουσαν εξειδικευμένες εργασίες, αλλά τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στο εθελοντικό στάδιο, στο οποίο μαζεύονται τα μικρά κομματάκια/υπολείμματα που έχουν απομείνει. Η δράση είναι απόλυτα ασφαλής, οι εθελοντές καθοδηγούνται από ειδικό κλιμάκιο και πιθανόν το άλλο Σαββατοκύριακο να επαναληφθεί η δράση, στην παραλία Β΄Αλίπεδο Αλίμου».

ΠΗΓΗ: www.alimosonline.gr

 

Σχόλια