Μουμπάι: Σκυλιά βαμμένα μπλε από βιομηχανικά απόβλητα (video)

0
423

Η παράξενη αυτή μπλε αγέλη, πρωτοεμφανίστηκε στις 11 Αυγούστου στους δρόμους του Μουμπάι, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρχές του Μουμπάι έκλεισαν μια κατασκευαστική εταιρία όταν κατηγορήθηκε ότι τα βιομηχανικά της απόβλητά και οι βαφές που χρησιμοποιούσε, κατέληγαν σε τοπικό ποτάμι, με αποτέλεσμα 11 σκυλιά  να βαφτούν με μπλε χρώμα.

Η αγέλη των μπλε σκύλων, πρωτοεμφανίστηκε στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με τους Hindustan Times, προκαλώντας την οργή των ντόπιων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στο Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης, για τις βιομηχανικές βαφές που πετούσε η εταιρεία στον ποταμό Κασάντι, όπου κολυμπούσαν συχνά τα ζώα.

«Ήταν συγκλονιστικό να βλέπουμε πώς η άσπρη γούνα των σκύλων είχε γίνει τελείως μπλε», δήλωσε η Arati Chauhan, επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Ζώων. «Εντοπίσαμε τουλάχιστον πέντε σκυλιά εδώ και ζητήσαμε από την επιτροπή καταπολέμησης της ρύπανσης να δράσει έναντια σε βιομηχανίες που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».

Η Chauhan δημοσίευσε εικόνες από τα μπλε σκυλιά σε σελίδα στο Facebook, λέγοντας ότι «αυτοί που ρυπαίνουν την βιομηχανική περιοχή Taloja όχι μόνο καταστρέφουν τα ύδατα με επιβλαβείς συνέπειες για τους ανθρώπους, αλλά επηρεάζουν και τα ζώα, τα πουλιά και τα ερπετά».

Το διοικητικό συμβούλιο διερεύνησε τις καταγγελίες και έκλεισε την εταιρεία την Τετάρτη αφού επιβεβαίωσε ότι τα σκυλιά έγιναν μπλε λόγω της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων.

Εθελοντές του Κέντρου κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα από τα αδέσποτα και να το ξεπλύνουν. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες επιπτώσεις στην υγεία τους, πέραν της αλλαγής του χρώματος του τριχώματός τους.

 

ΠΗΓΗ: www.theguardian.com

Σχόλια