Η κάνναβη μοχλός ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον. Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

0
466

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου έγινε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, μεταξύ αντιπροσωπίας των Οικολόγων Πράσινων και των αρμόδιων υπουργών.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων η συνεκπρόσωπος του κόμματος, Εύα Πάσχου και το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, Σεραφείμ Κανδύλας, και εκ μέρους του υπουργείου ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου.

Στην συνάντηση έγινε κριτική αποτίμηση του πρώτου έτους εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης και συζητήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων επεσήμαναν την πάγια θέση του κόμματος, ότι η κλωστική κάνναβη αποτελεί φυσικό ανανεώσιμο πόρο με ποικίλες μεταποιητικές εφαρμογές και χρήσεις, οικολογική και περιβαλλοντική διάσταση και ζήτησαν την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου για την άρση των υφιστάμενων περιορισμών με στόχο την οργανωμένη έναρξη της καλλιέργειας (έκδοση οδηγού καλλιέργειας, επίσπευση χρόνου αναλύσεων, οργάνωση ενημερωτικών δράσεων για τους αγρότες και μεταποιητές).

Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός και ο Υφυπουργός αναγνώρισαν ότι η βιομηχανική κάνναβη θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη γεωργία, τη βιομηχανία, το εμπόριο και την έρευνα, και δεσμεύτηκαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάστηκαν.

Σχόλια