ΔΑΚΤΥΛΙΩΣΕΙΣ ΛΕΥΚΟΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ 2017 ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

0
161

5Για τρίτη συνεχόμενη χρόνια πραγματοποιηθήκαν οι δακτυλιώσεις νεοσσών Πελαργών στο εθνικό πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και για πρώτη χρονιά στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, με την καλή μας φίλη Εύα Στετς, δακτυλιώτρια του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης, η οποία συντόνισε και φέτος την όλη προσπάθεια, παρέχοντας την τεχνογνωσία αλλά και τα δακτυλίδια τύπου ELSA που χρησιμοποιήθηκαν.

Καλύφθηκαν συνολικά 3 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου στις 16 Ιουνίου  και 1 οικισμός στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας στις 19 Ιουνίου. Συγκεκριμένα,

στο2 Μεσολόγγι  δακτυλιώθηκαν 17 νεοσσοί Πελαργοί από 6 φωλιές,(Πεντάλοφο , Νεοχώρι  και Μαγούλα) ο πιο βαρύς νεοσσός βρέθηκε σε φωλιά στο Νεοχώρι 3,96 κιλά και ο ελαφρύτερος στην  φωλιά στο Πεντάλοφο 1 κιλό  και στον Άγιο Νικόλαο της Βόνιτσας δακτυλιώθηκαν 4 νεοσσοί σε 1 φωλιά από τους οποίους ο πιο βαρύς ζύγιζε 2,16 κιλά και ο πιο ελαφρύς 1,5 κιλά.

Όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη: Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου κ. Γαλάνη Νίκος, Προϊστάμενου Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΔΔΗΕ  Μεσολογγίου κ Βρέτας Σπύρο και τους τεχνικούς κ.κ. Μανικά Δημήτριο, Τσολάκη Αθανάσ3ιο. (Προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας : κ. Κατωπόδης Κωνσταντίνο, Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας, Χειριστής : Μαυρομάτης Σπυρίδων Τεχνικοί : Βαρβάτος Σπυρίδων και Μυλωνόπουλος Χαράλαμπος. Που παρείχαν τα καλαθοφόρα οχήματα και τους τεχνικούς εναερίων δικτύων, καθώς και το Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και τους εργαζόμενους κ.κ Γιάννη Κασβίκη και Νίκο Παλαιό και φυσικά τους εθελοντές Ελίνα Γκανιάτσου,Γιώτα Μαντζουράτου, Διονύση Μαμάση, Νικόλαο Νούλα. Όπως και το κ. Παναγιώτη Μπουρδάρα από την Πλαγιά για την σημαντική υποστήριξη του.

                                                            Καλές επανευρέσεις δακτυλιωμένων πελαργών!

                                                   Εθελοντική ομάδα Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου)

 

 

Σχόλια