Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις από την Re-Battery: Μία χρονιά αφιερωμένη στην μαθητική κοινότητα

0
84

Η Re-Battery ενημέρωσε 8.800 παιδιά και γονείς για την ανακύκλωση συσσωρευτών με την συμμετοχή της στις εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη μαθητική κοινότητα, κατά το σχολικό έτος 2016–2017.

Με την εκδήλωση της Re-Battery AE, στις 11/06/2017 για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας, έκλεισαν οι εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συστήματος για τα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα, για το σχολικό έτος 2016–2017, στις οποίες υπήρξε ενθουσιώδης συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και 8.800 επισκεπτών που ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση συσσωρευτών.

DSC_6657Μετά τον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό Ιδεών για την Ανακύκλωση των Συσσωρευτών που έληξε στον πολιτιστικό χώρο «Παλαιό Ελαιου- γείο» της Ελευσίνας, τον Μάρτιο του 2017, σε μεγάλη εκδήλωση βράβευσης των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν, το Σύστημα άνοιξε νέο κύκλο εκδηλώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που είχε προετοιμαστεί ήδη από το Φθινόπωρο του 2016.

Ειδικότερα, το Σύστημα οργάνωσε με επιτυχία πλήθος θεατρικών παραστάσεων, για παιδιά και μεγάλους, από την θεατρική ομάδα ΕΝ ΟΔΩ, παρουσιάζοντας το ομώνυμο παραμύθι «Ο Ρι-Μπαταρούλης και η Μάχη με το Μολυβδένιο Στρατό», με κεντρική ιδέα και ρόλους σχετικούς με την ανακύκλωση των συσσωρευτών αυτοκινήτων και ευρύτερα την περι- βαλλοντική προστασία και την προστασία της φύσης.

DSC_6575Από το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης, με παρόντα και τον Αν. Υπουργό Σ. Φάμελλο, το 6ο ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών αλλά και σε πλήθος παραστάσεων σε δημοτικά σχολεία και σε Δήμους, από την Αθήνα έως την Άρτα και το Ίλιο και την Ελευσίνα έως το Ηράκλειο Κρήτης, χιλιάδες μαθητές και γονείς μετείχαν και απήλαυσαν συλλογικές γιορτές ομαδικής ζωγραφικής των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλα τα έργα ζωγραφικής που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο του Εικαστικού Διαγωνισμού.

Και αφού παρακολούθησαν με θέρμη και ενθουσιασμό τις θεατρικές παραστάσεις του «Ρι-Μπατα- ρούλη» πήραν «εργασία» για το σπίτι το ομώνυμο παραμύθι και όμορφα παιδικά δώρα που διανεμήθηκαν δωρεάν από το Σύστημα, με σκοπό την αναπαραγωγή του εκπαιδευτικού παιχνιδιού για την προστασία του περιβάλλοντος και μετά το τέλος των σχετικών εκδηλώσεων. «Οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν αφιερωμένες στα παιδιά και ως εκ τούτου μας χάρισαν τις πιο τρυφερές, απολαυστικές και καρποφόρες στιγμές που έχουμε ζήσει στη Re-Battery» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Σοφία Χούμα

Σχόλια