Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2017, από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας

0
43

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2017

Να γίνει το Όραμα Πράξη!

Ενέργεια από τον άνεμο, ενέργεια για τη ζωή.

Την 15η Ιουνίου, H Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας για 11η συνεχή χρονιά γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, αυτού του ανεξάντλητου, καθαρού, ανανεώσιμου φυσικού πόρου που τόσο απλόχερα μας παρέχει η φύση σε κάθε γωνιά της πατρίδα μας και από εμάς περιμένει μόνο να κάνουμε το αυτονόητο: να τον αξιοποιήσουμε.

Η ανθρωπότητα δείχνει να αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της προς ένα βιώσιμο μέλλον μέσω της μετάβασης στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, δηλαδή, με άλλα λόγια, την πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξη.

Την βιώσιμη ανάπτυξη που θα έπρεπε να είχαμε επιδιώξει πολύ νωρίτερα, πριν φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, όπου πια αγωνιζόμαστε να το καταφέρουμε υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής και ενώ έχει ήδη συντελεστεί τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η επιλογή της αιολικής ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) γενικότερα είναι ενεργειακός, περιβαλλοντικός και οικονομικός μονόδρομος. Είναι η συνταγή για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσα περισσότερα θα είναι τα οφέλη μας.

Κάθε γωνιά της πατρίδας μας έχει να επιδείξει ανανεώσιμο πλούτο σε μια και περισσότερες πηγές, αφού τις διαθέτουμε ΟΛΕΣ σε αξιοποιήσιμα μεγέθη: αιολική, ηλιακή, υδροδυναμική, γεωθερμία, βιομάζα, κυματική. Σε όλη την Ελλάδα, μέσα στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κρύβεται μια οικονομία δισεκατομμυρίων. Πως είναι δυνατόν μια χώρα που ακροβατεί πάνω στο τεντωμένο σχοινί των μνημονίων και γενικά δεν φημίζεται για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις, να αγνοεί αυτήν την τεράστια αναπτυξιακή και επενδυτική ευκαιρία; Ποια χώρα μπορεί να αγνοήσει ένα τέτοιο θησαυρό;

Η αιολική ενέργεια και οι λοιπές ΑΠΕ αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και συνιστούν εθνικό πλούτο. Κάθε ευνομούμενη χώρα θα έσπευδε να εκμεταλλευτεί αυτό το δώρο της φύσης, στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Αναμένουμε την ελληνική πολιτεία να πράξει το ίδιο για το καλό των παιδιών μας.

Χρειάζεται να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, Πολίτες και Πολιτεία.

Να υιοθετήσουμε το όραμα και να το κάνουμε πράξη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2017

Περίπτερο στο ATHENS HEART (από 12 έως 17 Ιουνίου)

ΕΛΕΤΑΕΝ_ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 02Η ΕΛΕΤΑΕΝ βρίσκεται φέτος στο φιλόξενο χώρο του εμπορικού κέντρου ATHENS HEART  όπου σας περιμένει στο περίπτερο της  με μέλη και εθελοντές, να σας ενημερώσει για τα πολλά οφέλη της αιολικής ενέργειας για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πλανήτη.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»

Από την Τρίτη 13 μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουνίου, μεταξύ 5μμ και 8μμ, το Θέατρο της Ημέρας με 25ετη εμπειρία στο θεατρικό παιχνίδι, πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην παιδική θεατρική αγωγή, με 2 παραστάσεις καθημερινά, παρουσιάζει το διαδραστικό δρώμενο:

«ΤοΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ_ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 01 Παραμύθι του Ανέμου».

Τέλος στη παιδική γωνιά του περιπτέρου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν καθημερινά, να απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας, παίζοντας, και κατασκευάζοντας.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις εδώ και https://www.facebook.com/globalwindday13hellas

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό τις ώρες λειτουργιάς του εμπορικού κέντρου.

8Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2017»

Στα πλαίσια του εορτασμού κορυφώνεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου το 8o τουρνουά ποδοσφαίρου 5X5 «ΑΙΟΛΟΣ». Στο τουρνουά συμμετείχαν 14 ομάδες εταιρειών του κλάδου ή συναφών κλάδων σε 2 ομίλους και το τουρνουά διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Paradise Park (www.paradisepark.gr) στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το τουρνουά ήταν συναρπαστικό, με πολλές ανατροπές και στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, θα αγωνιστούν:

 Λεπτομέρειες για τους αγώνες, φωτογραφίες, βίντεο, τα αποτελέσματα, τους σκόρερ και κάθε άλλη συγκλονιστική λεπτομέρεια εδώ  και  https://www.facebook.com/globalwindday13hellas

 Οι ομάδες του 8ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΙΟΛΟΣ»

 

1 ΔΕΔΔΗΕ
2 EDF EN HELLAS
3 ENEL GREEN POWER
4 ENERCON
5 ENTEKA
6 EREN
7 EUNICE
8 FACETS
9 JASPER
10 LAHMEYER
11 PARALOS
12 ROKAS
13 SIEMENS
14 TERNA

Το τουρνουά διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του PARADISE PARK

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας G.W.E.C και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope, αποσκοπούν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν πολίτες και Πολιτεία για τις δυνατότητες που προσφέρει η Αιολική Ενέργεια στην κοινωνία με την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, την προστασία του Περιβάλλοντος και την αποφυγή της καταστροφικής Κλιματικής αλλαγής.

 Για ένα βιώσιμο πλανήτη με τη δύναμη του ανέμου.

Σχόλια