Δι Eleusis – Wellness and Arts Festival 2017 | 12 Μαΐου 2017, στις 21:00 Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

0
369

Αιμιλία Μπουρίτη
“Cube”
Site specific installation performance
“ Δι Eleusis – Wellness and Arts Festival 2017
Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στις 21:00
Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

H performance “Cube” (κύβος) ξεδιπλώνει τη σχέση του σώματος με το σύμβολο του “ κύβου” αλλά και με την ενέργεια του βιομηχανικού χώρου του Ελαιουργείου.
Ο “κύβος” είναι ένα σύμβολο του περιορισμού της ύλης. Ανοίγοντάς τον γίνεται ένας σταυρός. Είναι μία συμβολική «σταύρωση» που βιώνει το πνεύμα καθώς ενσαρκώνεται στην ύλη.
Κατά τη διάρκεια της performance το σώμα καλείται να ενσαρκώσει τις δυνάμεις ενός μεταφυσικού στοιχείου και να τις καταθέσει ως σωματική φόρμα αλλά και ως πνευματική αναζήτηση.
Πρόκειται για ένα βιωματικό ταξίδι που το σώμα, τα σύμβολα, ο χώρος και τα εικαστικά υλικά δημιουργούν μία εμπειρία μεταμόρφωσης.
Ιδέα, εικαστική εγκατάσταση & performance Αιμιλία Μπουρίτη
Φωτισμοί & φωτογραφία: Μαρία Αθανασοπούλου
Κατασκευές: Δημήτρης Μπουρίτσας
Γραφικά: Βούλα Ανδρώνη

Η Αιμιλία Μπουρίτη είναι performer και εικαστικός.
Σπούδασε “Performance και visual art ” με μεταπτυχιακές σπουδές ευρωπαϊκού τύπου, επιπέδου Μaster με αντικείμενο την “Performance”, στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Βrighton.
Διδάσκει περιοδικά “Performance” στο Πανεπιστήμιο Tilburg στην Ολλανδία, στη Θεσσαλονίκη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα “Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης” και διεξάγει τα τελευταία έξι χρόνια σεμινάρια με αντικείμενο την performance στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Το έργο της συνδυάζει την performance με την εικαστική εγκατάσταση καθώς δρα σε τοπικά προσδιορισμένους χώρους (site specific performance). Επίσης έχει δημιουργήσει συνδυαστικές – ολοκληρωμένες παραστάσεις (integrated performance) όπου η κίνηση του σώματος, ο λόγος, η εικαστική τέχνη και η μουσική δημιουργούν ένα δυναμικό διάλογο.
Το έργο της παρουσιάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχόλια