Ροδόπη: ανεξέλεγκτη αλιεία και συλλογή μανιταριών απειλούν τη βιοποικιλότητα

0
223

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) διοργάνωσε συνάντηση στην έδρα του στο Μεσοχώρι Παρανεστίου με θέμα την άσκηση της αλιείας και τη συλλογή μανιταριών στα όρια του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αποτελεσματική φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των Δασικών Υπηρεσιών Δράμας και Ξάνθης, του Τμήματος Αλιείας Ξάνθης, της Θηροφυλακής, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, της Εναλλακτικής Κοινότητας “Πελίτι” και του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η παράνομη αλιεία και η παράνομη συλλογή μανιταριών είναι μεγάλα προβλήματα για τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και ότι απαιτείται επαγρύπνηση και καλύτερος συντονισμός για την αποτελεσματική φύλαξη της προστατευόμενης περιοχής.

Επιπλέον δεσμεύτηκαν για την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάληψη δράσεων ενημέρωσης του κοινού, όπως δημιουργία δίγλωσσου ενημερωτικού έντυπου και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.

Σχόλια