Βενζινάδικα: 1 στα 3 με «πειραγμένες» αντλίες έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι

0
2319

Ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων έχουν πειράξει τις αντλίες με αποτέλεσμα οι οδηγοί να ζημιώνονται κατά 5% έως και 11%, όπως έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι κλιμακίων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ξεκίνησε εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που καταλήγουν στο ρεζερβουάρ από τα στόμια των αντλιών.

Το όχημα ήταν παροπλισμένο για πολλούς μήνες αλλά κυκλοφόρησε ξανά στους δρόμους και άρχισε να «σαρώνει» τα πρατήρια καυσίμων. Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Ταύρο και Νίκαια, οι αποκλίσεις στις αντλίες έφταναν το 11%!

Για παράδειγμα, στα 50 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης με τιμή 1,43 ευρώ ανά λίτρο, ο οδηγός χάνει από 3,5 έως 8 ευρώ. Υπολογισμοί που κάνουν άνθρωποι της αγοράς, θέλουν ένα πρατήριο να πουλά ημερησίως 5.000 λίτρα. Σε μια ημέρα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου κερδίζει παρανόμως από 350 έως 750 Ευρώ χάρη στην «πειραγμένη» αντλία.

Μπορεί οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων που κλέβουν τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν πρόστιμα ή αφαίρεση αδειών, αλλά ανοίγουν ξανά τα καταστήματά τους με διαφορετικές επωνυμίες εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες γενικευμένης ανομίας που επικρατούν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν διστάζουν να σκηνοθετήσουν και κλοπή για να αφαιρέσουν τις δεσμευμένες για έλεγχο αντλίες – δηλαδή τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ετοιμάζεται ωστόσο νομοθετική παρέμβαση από την αρμόδια υπουργό, Θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να κλείσουν τα παράθυρα επαναλειτουργίας των πρατηρίων.

Σχόλια