Οι Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για τις ΑΠΕ

0
1654

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και τη Γερμανία – Προοπτικές έως το 2020 κι έπειτα» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου στην Αθήνα θα κηρύξει ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που βρίσκεται στη χώρα μας συνοδευόμενος από πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή.

Μεταξύ άλλων τον γερμανό αντικαγκελάριο συνοδεύουν εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων από τους κλάδους των ΑΠΕ, του τουρισμού και των κατασκευών, καθώς και από τον τραπεζικό τομέα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Συντονίζεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη των GIZ, Friedrich Ebert Stiftung, ΚΑΠΕ και Enterprise Greece Invest & Trade.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, θα μιλήσει ως επίσημος προσκεκλημένος στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου στις 30 Ιουνίου με θέμα «Ελλάδα και Γερμανία – Εταίροι για την ανάπτυξη και την απασχόληση». Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Σταθάκης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Γκάμπριελ θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου από κοινού με τους υπουργούς Οικονομίας και Ενέργειας.

Μάλιστα, κατ” ιδίαν συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 15:45, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119, 6ος όροφος).

Μετά το τέλος του συνεδρίου της Παρασκευής οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

econews

Σχόλια