Έσωσαν 1.000 σκυλιά πριν σφαγιαστούν στο Φεστιβάλ του Γιουλίν [vid&pics]

0
1908

Για ακόμα μια χρονιά λαμβάνει χώρα το φρικιαστικό Φεστιβάλ στο Γιουλίν της Κίνας όπου χιλιάδες σκύλοι και γάτες φυλακίζονται σε μικρά κλουβιά προτού σφαγιαστούν σε υπαίθρια «κρεοπωλεία» για να γίνουν «μεζές».

Κάθε χρόνο, η τέλεση του «φεστιβάλ» ξεσηκώνει πλήθος αντιδράσεων σε όλο τον πλανήτη, ενώ πολλές φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν από την κινεζική κυβέρνηση να το απαγορεύσει.

Η Κίνα μπορεί να θέλει να περιορίσει την εκτροφή ζώων κτηνοτροφίας για να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, αλλά κάθε χρόνο περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια σκύλοι θανατώνονται για να φαγωθούν.

Μόνο στο δεκαήμερο Φεστιβάλ του Γιουλίν υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 σκύλοι και γάτες φυλακίζονται για να σφαγιαστούν και να μαγειρευτούν.

Η βάρβαρη αυτή παράδοση κρατά εδώ και πέντε αιώνες. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι καταναλώνοντας κρέας σκύλου μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη ζέστη του καλοκαιριού.

Πολλά από αυτά τα σκυλιά είναι κατοικίδια που έχουν κλαπεί.

—Ο Ρομπέν των Σκύλων του Γιουλίν

Τουλάχιστον φέτος ήρθε και μια ευχάριστη είδηση από την κινεζική πόλη αφού μια ομάδα ακτιβιστών με επικεφαλής έναν κινεζοαμερικανό κατάφερε να απελευθερώσει περίπου 1.000 σκυλιά.

Ο Αμερικανός ακτιβιστής Μάρκ Τσίνγκ ταξίδεψε στο Γιουλίν λίγο πριν την έναρξη του φεστιβάλ και ξεκίνησε το έργο διάσωσης των καταδικασμένων ζώων. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, ο Τσίνγκ και η ομάδα του είχαν καταφέρει να διασώσουν πάνω από 1.000 σκυλιά από έξι διαφορετικά σφαγεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προσποιούταν τον αγοραστή και σε άλλες έπειθε τους χασάπηδες των σκύλων να αλλάξουν «επιχειρηματικό πλάνο» με τη συνδρομή του.

Δείτε τις φρικιαστικές φωτογραφίες και το video!

econews

Σχόλια