Το Solar Impulse 2 θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ηλιακά φτερά

0
199

Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 απογειώθηκε τη Δευτέρα από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης για να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι με προορισμό την Ευρώπη και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Σεβίλλης στην Ισπανία.

Μοναδικό καύσιμο στο μακρύτερο σκέλος, διάρκειας τεσσάρων ημερών, του επικού γύρου του κόσμου, η ηλιακή ενέργεια. Για αυτό άλλωστε επιλέχθηκε η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου για την πραγματοποίηση του ταξιδιού πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Στο μονοθέσιο κόκπιτ αυτές τις τέσσερις ημέρες θα βρίσκεται ο ένας από τους δύο πιλότους του Solar Impulse 2, ο Μπερτράν Πικάρ που εναλλάσσεται με τον Αντρέ Μπόρσμπεργκ.

Μέχρι σήμερα, το ηλιακό αεροπλάνο έχει διανύσει 29.660 χιλιόμετρα από τα 40.000 χιλιόμετρα που είναι ο γύρος του πλανήτη.

Τα φτερά του Solar Impulse 2, μακρύτερα από τα φτερά ενός Boeing747, είναι καλυμμένα με 17.000 φωτοβολταϊκά στοιχεία που τροφοδoτούν τις μπαταρίες και τέσσερις έλικες.

Παρά το μέγεθός του, το αεροπλάνο ζυγίζει μόλις 2,5 τόνους, όσο ένα ημιφορτηγό.

H τρέχουσα θέση του αεροσκάφους εμφανίζεται στο SolarImpulse.com.

Σημειώνεται ότι το πρώτο υπερατλαντικό αεροπορικό ταξίδι μήκους 5.800 χιλιομέτρων πραγματοποίησε το 1927 ο Τσαρλς Ογκάστας Λίντμπεργκ με το μονοθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο Spirit of St. Louis.

econews

Σχόλια