Ιωάννινα: Ο υπουργός Περιβάλλοντος στον ΦΔ Λίμνης Παμβώτιδας

0
160

Επίσκεψη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τους τοπικούς βουλευτές της κυβέρνησης κ.κ. Χρήστο Μαντά, Γιάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη, Γιάννη Καραγιάννη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Μπασιούκα και ειδικούς συμβούλους των Υπουργείων, ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις του Φορέα, τη σημασία της Προστατευόμενης Περιοχής αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα αναγκαία μέτρα και δράσεις που πρέπει άμεσα να λάβουν χώρα για τη βελτίωση και αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μανταλόβας.

Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν τόσο το θεσμικό πλαίσιο Προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας και εν γένει του λεκανοπεδίου όσο και τα σημαντικότερα προτεινόμενα έργα αποκατάστασης του οικοσυστήματος της λίμνης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν για την άμεση ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Επίσης συζητήθηκε το μέλλον των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Ο Υπουργός επισήμανε τη διάθεση του Υπουργείου για συνέχιση της λειτουργίας των Φορέων και ενημέρωσε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η δέσμευση του Υπουργού για τη συνέχιση της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Σχόλια