Η πρώτη φωλιά καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε στην Ηλεία

0
122

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάστηκε στις 5 Ιουνίου συνέπεσε με την έναρξη της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στις βορειοδυτικές ακτές της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στην παραλία της Μυρσίνης Ηλείας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης εντοπίστηκε, καταγράφηκε, σημάνθηκε και χαρτογραφήθηκε η πρώτη φωλιά καρέτα-καρέτα στην περιοχή από τον περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση και τη γεωγράφο Ιωάννα Μπουντανιόζου.

Η φωλιά εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 30 Μαΐου χάρη στα χαρακτηριστικά χνάρια που αφήνει η χελώνα στην άμμο. Η πρώτη φωλιά φέτος εντοπίστηκε 12 ημέρες νωρίτερα από την περσινή.

Η παραλία της Μυρσίνης έχει ιδιαίτερη οικολογική αξία σύμφωνα με την Κοινοτική Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/43 και είναι τόπος που ανήκει στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000 με κωδικό GR2330007 ως Παράκτια Θαλάσσια Ζώνη από Καλογριά έως Κυλλήνη.

Λόγω της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή θα πρέπει να είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πετάμε τα αποτσίγαρα, πλαστικές σακούλες, σκουπίδια και πλαστικά, ενώ απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων εντός των παραλιών.

Σχόλια