Αστικό Πικνίκ στο Πεδίον του Άρεως για δεύτερη χρονιά

0
1480

Το 2ο Αστικό Πικνίκ έρχεται να μας συναντήσει σε έναν πολύτιμο «πνεύμονα» του κέντρου της πόλης, στο Πεδίον του Άρεως, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. Όσοι θελήσουν να φέρουν το καλαθάκι του πικνίκ τους στο Πεδίον του Άρεως, το ραντεβού ορίζεται στην κεντρική είσοδο του πάρκου (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου) στις 10.15 το πρωί.

Η φετινή πρόταση του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κινείται γύρω από τους άξονες της «οικονομίας του φαγητού» και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τους εναλλακτικούς τρόπους άθλησης σε ανοικτούς χώρους.

Στόχοι της συλλογικής προσπάθειας, πέρα από τη γνωριμία και επαφή με ένα πανέμορφο σημείο της Αθήνας, είναι μια ουσιαστικότερη σχέση με τη Γη και το συνάνθρωπο μέσω της ενημέρωσης και της βιωματικής μάθησης και η αλληλεγγύη, με την επισιτιστική στήριξη των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Ειδικά για τους μικρούς φίλους προβλέπεται ένα εργαστήρι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 χρονών, με αντικείμενο την κομποστοποίηση. Με ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς ο κύκλος της φύσης συνεχίζεται και μετά το γεύμα.

Το 2ο Αστικό Πικνίκ περιλαμβάνει ακόμα εργαστήρια φυσικής κίνησης και αναπνοής (γιόγκα).

Το Πικνίκ μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την ανάπτυξη στενότερης σχέσης ανάμεσα στον πολίτη και το αστικό πράσινο, για την καλλιέργεια συνειδήσεων και τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Πρόγραμμα:

Εργαστήρι φυσικής κίνησης και αναπνοής – γιόγκα

10.30-12.00, Σημείο 1
12.00-13.30, Σημείο 2

Πικνίκ
13.30-18.30, Σημείο 3

Ενημέρωση και παιχνίδια με θέμα την οικονομία του φαγητού και τον περιορισμό της σπατάλης
14.30-16.00, Σημείο 3

Εργαστήρι κομποστοποίησης για παιδιά 5 έως 12 χρονών
Ώρα έναρξης: 16.30 & 17.30, Σημείο 3
Διάρκεια προγράμματος: 40’
Αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά ανά ομάδα

Γιόγκα στο Πάρκο
19.00-21.00, Σημείο 4
*Τα μαθήματα γιόγκα απευθύνονται σε αρχάριους

Για τη γιόγκα οι συμμετέχοντες είναι καλό να φορούν άνετα, βαμβακερά ρούχα και αθλητικά παπούτσια να έχουν φροντίσει για τη σίτιση και την ενυδάτωσή τους τρεις ώρες πιο πριν να κρατούν στρώμα γυμναστικής και ψάθα, ένα παρεό, καπέλο και αντηλιακό.

Για το πικνίκ χρειάζεται να έχουν μαζί τους ένα καλαθάκι με το κολατσιό τους και αρκετή ποσότητα νερού. Θα πρέπει να φροντίσουν με ιδιαίτερη προσοχή τη διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής – Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών, τη ΜΚΟ Μπορούμε, Καμία μερίδα φαγητού χαμένη, τη ΜΚΟ Οργάνωση Γη, το Στούντιο Λένα Θάλασσα και YogastoAlsos.

Σχόλια