Η χελώνα Άρτεμις επιστρέφει στη Λέρο και το Ανατολικό Αιγαίο

0
96

Η «Άρτεμις» είχε θεαθεί να κολυμπά αδύναμη στα νερά γύρω από το Φαρμακονήσι στις 28 Ιανουαρίου 2016. Όταν όμως τα κύματα και ο άνεμος την παρέσυραν πολύ κοντά την ακτή, το προσωπικό του Λιμενικού αποφάσισε να τη σώσει και να τη μεταφέρει στο νησί της Λέρου με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες.

Εκεί δέχθηκε την φροντίδα του κτηνιάτρου κ. Κοντραφούρη και ύστερα από συνεννόηση με τον ΑΡΧΕΛΩΝ και δυο μέρες μετά η «Άρτεμις» ταξίδεψε αεροπορικώς δωρεάν με αεροσκάφος της AEGEAN στην Αθήνα.

Με μήκος καβουκιού 56 εκατοστά και βάρος 49 κιλά, η «Άρτεμις» έφερε τραύμα στο καβούκι και διαγνώστηκε με πνευμονία. Η άνθρωποι της AEGEAN έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας της και η αεροπορική εταιρεία ανέλαβε όλα τα έξοδα περίθαλψης και φροντίδας καθ’ όλη τη διάρκεια νοσηλείας. Ύστερα από περίθαλψη δύο μηνών, έδειξε ήδη τα πρώτα σημάδια βελτίωσης και ξεκίνησε να τρέφεται μόνη της χωρίς οισοφαγικό καθετήρα.

Σήμερα, περίπου τέσσερις μήνες μετά, είναι πλέον τελείως καλά και έτοιμη να επιστρέψει στη θάλασσα!

Θα απελευθερωθεί εκεί που βρέθηκε, στη Λέρο, στο Ανατολικό Αιγαίο! Η «Άρτεμις» με την συνοδεία του Υπεύθυνου του Δικτύου Διάσωσης θα «πετάξει» με τα φτερά της AEGEAN για την Λέρο την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, στις 6:20 το πρωί και θα απελευθερωθεί την ίδια ημέρα.

Στο Κέντρο Διάσωσης συνεχίζουν να περιθάλπονται 22 θαλάσσιες χελώνες με σκοπό να γίνουν καλά το γρηγορότερο και να απελευθερωθούν.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ χρειάζεται την ενίσχυση και την στήριξη όλων όσοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε είδος, χρήμα ή χρόνο για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας.

Σχόλια