Σαράντα νεκρά τιγράκια βρέθηκαν κατεψυγμένα σε βουδιστικό ναό [pics]

0
2269

Ένα συνταρακτικό θέαμα αντίκρισαν ειδικά συνεργία που απομάκρυναν τίγρεις από τον Ναό των Τίγρεων στην Ταϋλάνδη στις αρχές της εβδομάδας: 40 νεκρά τιγράκια φυλάσσονταν παγωμένα μέσα σε έναν καταψύκτη.

Σχετικά με το ναό, που υποτίθεται ότι είναι βουδιστικό άδυτο, έχουν κατά καιρούς γίνει καταγγελίες για κακοποίηση και λαθρεμπόριο άγριας ζωής και παράνομη εκτροφή τίγρεων. Οι μοναχοί, όπως είναι αναμενόμενο, αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά.

Ο βουδιστικός ναός βρίσκεται στην επαρχία Καντσαναμπούρι, δυτικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ και αποτελεί γνωστό τουριστικό προορισμό.

Εδώ και χρόνια επισκέπτες του ναού καταγγέλλουν ότι οι τίγρεις κυκλοφορούν υπό την επήρεια υπνωτικών, πρώην εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα ζώα υποσιτίζονταν, ζούσαν σε τσιμεντένια κλουβιά και υπόκειντο κακοποίηση από τους υποτιθέμενους φροντιστές τους.

Άλλοι υποψιάζονταν ότι ο ναός λειτουργούσε ως παράνομο εκτροφείο που πωλούσε μέλη των θαυμαστών ζώων ως συστατικά για τα κομπογιαννίτικα ιατρικά σκευάσματα που παρασκευάζουν στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες.

Σύμφωνα με το WWF, το 2007 ζούσαν 18 τίγρεις στο ναό, αλλά το 2016 ο αριθμός τους είχε εκτοξευτεί στις 147.

Όπως μεταδίδει το BBC, το υπουργείο Εθνικών Πάρκων της Ταϋλάνδης επιχείρησε πολλές φορές να απομακρύνει τις τίγρεις από το ναό, αλλά οι μοναχοί αρνήθηκαν επανειλημμένως να επιτρέψουν την είσοδο στα ειδικά κλιμάκια.

Αυτή τη φορά οι άνδρες της κυβέρνησης μπόρεσαν να μπουν χάρη σε δικαστικό ένταλμα. Έτσι σώθηκαν δεκάδες τίγρεις, αλλά βρέθηκαν και τα τιγράκια στην κατάψυξη.

Σύμφωνα με αναφορές πολλά τιγράκια είχαν κρατηθεί ζωντανά για μόλις μια ή δυο μέρες προτού θανατωθούν και καταψυχθούν, ενώ στον καταψύκτη βρέθηκαν πολλά μέλη ζώων και ένας κάπρος.

Στη χώρα της νοτιανατολικής Ασίας ανθεί το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής που κινδυνεύει με εξαφάνιση: ελεφαντόδοντα, κέρατα ρινόκερων, εξωτικά πουλιά, ερπετά κ.ά γίνονται αντικείμενο πώλησης.

Οι υπεύθυνοι του ναού υποστήριξαν ότι πριν από χρόνια ένας κτηνίατρος τους είχε πει να κρατήσουν τα τιγράκια για να αποδείξουν ότι δεν διακινούν παρανόμως τίγρεις και λένε ότι οι Αρχές γνώριζαν για τον καταψύκτη.

econews

Σχόλια