Το Παρίσι απαγορεύει τα παλιά αυτοκίνητα για να καταπολεμήσει τη ρύπανση

0
551

Τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1997 σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού τις καθημερινές.

Πρόκειται για ακόμα ένα μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της αιθαλομίχλης που καλύπτει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Μπορεί τα παλαιά αυτοκίνητα να αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου των οχημάτων που κινούνται στο Παρίσι, αλλά σύμφωνα με μετρήσεις εκπέμπουν το ήμισυ των ρύπων που μολύνουν τον παρισινό ουρανό.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες προώθησης της ποδηλασίας και της ηλεκτροκίνησης μέσα από προγράμματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, το Παρίσι παραμένει μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις της Ευρώπης.

Το τελευταίο μέτρο που θέσπισε ο δήμος της πόλης θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και θα απαγορεύει τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1997 και τις μοτοσυκλέτες πριν από το 2000.

Το ίδιο ισχύει και για τις αντίκες. Όμως όλα παλιά αυτοκίνητα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες για την επίπτωση του μέτρου στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο.

econews

Σχόλια