Η πρώτη αρκούδα με αναπηρικό αμαξίδιο στον κόσμο στον Αρκτούρο [video]

0
1021

Ο Ούσκο, ένα ορφανό και ανάπηρο αρκουδάκι που εδώ και αρκετούς μήνες φιλοξενείται από τον «Αρκτούρο» στο Νυμφαίο Φλώρινας μπορεί και κινείται πλέον με ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο.

Πρόκειται για το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο για αρκούδα στον κόσμο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από τον «Αρκτούρο» σε συνεργασία με τον Βασίλη Τζιγκούρη, ο οποίος φτιάχνει αμαξίδια και για σκυλιά.

Ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι έγιναν πολλές επαφές με εξειδικευμένους γιατρούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά «δυστυχώς όλοι συμφώνησαν ότι καμία επέμβαση δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά». «Γι” αυτό και αποφασίστηκε η λύση του αμαξιδίου που σχεδιάστηκε ειδικά γι” αυτόν και του επιτρέπει πλέον να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται», εξήγησε. Μάλιστα είπε ότι ο Ούσκο έχει προσαρμοστεί σε τέτοιο βαθμό με το καροτσάκι που μόλις το βλέπει, παίρνει θέση για να του περάσουν τα ειδικά λουριά.

«Μετά από πολύμηνη θεραπεία και περίθαλψη ο Ούσκο, το μικρό αρκουδάκι που βρέθηκε με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, παραμένει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Οι προσπάθειες ώστε να βρεθεί μία ιατρική λύση στο σοβαρό τραυματισμό του συνεχίζονται. Ο Ούσκο, λόγω του προβλήματος του, δεν θα μπορέσει να επανενταχθεί στη φύση, θα μπορέσει όμως να ζήσει με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο μη επισκέψιμο για αυτόν χώρο στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», αναφέρει η ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ο Ούσκο, έφτασε στην Ελλάδα στις 6 Ιουλίου 2015, έπειτα από πρωτοβουλία περιβαλλοντικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ που βρήκε το ορφανό αρκουδάκι τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για εξετάσεις που έδειξαν ότι είχε κάταγμα λεκάνης και στη σπονδυλική στήλη.

Είναι παράλυτος από τη μέση. Παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι πολύ δραστήριος και έχει προσαρμοστεί στην κατάστασή του χρησιμοποιώντας περισσότερο τα μπροστινά του πόδια.

Λαμβάνει καθημερινά αντιβίωση και τρώει αρκετά καλά και με όρεξη το φαγητό του. Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, έχει κάνει εκτενές αφιέρωμα για τον Ούσκο.<\

Σχόλια