Σπάνιος γορίλας θανατώθηκε για χάρη ενός τετράχρονου παιδιού [video]

0
1469

Ένας γορίλας θανατώθηκε στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι, στο Οχάιο των ΗΠΑ, όταν ένα τετράχρονο αγόρι βρέθηκε μέσα στην τάφρο του.

Η θανάτωση του σπάνιου πρωτεύοντος θηλαστικού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Περισσότερες από 2.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Change.org και το οποίο ασκεί δριμεία κριτική τόσο στην αστυνομία του Σινσινάτι όσο και στον ζωολογικό κήπο για τη θανάτωση του ζώου. Μάλιστα,οι υπογράφοντες ζήτησαν να απαγγελθούν κατηγορίες στους γονείς του παιδιού να «διότι δεν το επιτήρησαν».

Η αστυνομία του Σινσινάτι ανακοίνωσε ότι δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στους γονείς, αλλά αυτό θα μπορούσε να το κάνει κάποια στιγμή δικαστικός εισαγγελέας της κομητείας του Χάμιλτον.

Σελίδα στο Facebook με τίτλο «Δικαιοσύνη για τον Χαράμπε» έχει μέχρι σήμερα το πρωί συγκεντρώσει πάνω από 3.000 «likes».

Ο γορίλας, με το όνομα Χαράμπε ήταν 17 ετών και ζύγιζε 181 κιλά. Θανατώθηκε με όπλο το Σάββατο δέκα λεπτά περίπου αφού πλησίασε το παιδί και άρχισε να το τραβάει. Ο γορίλας ανήκε στο είδος των Δυτικών πεδινών γορίλων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και μάλιστα θα συμμετείχε σε πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Μάρτυρες δήλωσαν σε κανάλι της τοπικής τηλεόρασης ότι το παιδί είχε εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να βρεθεί με τον γορίλα στον ίδιο χώρο. Λίγο αργότερα, το αγόρι τρύπωσε μέσα από ένα φράγμα και έπεσε περίπου 3,7 μέτρα μέσα σε τάφρο γύρω από τον χώρο που κινούνταν ο γορίλας.

Ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου Θέιν Μέιναρντ είπε το Σάββατο ότι η ομάδα αντιμετώπισης επικίνδυνων ζώων του κήπου «πήρε μια δύσκολη αλλά σωστή απόφαση γιατί σώθηκε η ζωή του παιδιού», διευκρινίζοντας ότι το ζώο σκοτώθηκε από σφαίρα όπλου του προσωπικού του ιδρύματος. Εξήγησε ότι επιλέχθηκε η θανάτωση του ζώου γιατί η βολή με ηρεμιστικό βέλος θα χρειαζόταν χρόνο.

Οι αρχές του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο μικρός αρνήθηκαν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους χθες για τα τραύματά του ή να επιβεβαιώσουν αν βρισκόταν ακόμα στο νοσοκομείο.

Ο Μέιναρντ είπε πως ήταν η πρώτη φορά στα 38 χρόνια που ζουν γορίλες στον ζωολογικό κήπο που ένας άνθρωπος κατάφερε να μπει στο χώρο τους.

Δείτε το συνταρακτικό video

Σε άλλους ζωολογικούς κήπους, παρόμοια περιστατικά με άλλα ζώα έχουν καταλήξει σε τραγωδίες ή σε σοβαρούς τραυματισμούς. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση ενός τρίχρονου αγοριού το οποίο το 1996 έπεσε μέσα στον χώρο των γοριλών στον Ζωολογικό Κήπο Μπρούκφιλντ κοντά στο Σικάγο. Τότε, μια οκτάχρονη θηλυκή γορίλας, η Μπίντι Χούα, σήκωσε το αναίσθητο παιδί και το προστάτεψε από τους άλλους γορίλες.

Στην Μπίντι Χούα απονεμήθηκε ο τίτλος του «Ήρωα της Χρονιάς» από το περιοδικό Newsweek και αυτός του πιο «συναρπαστικού προσώπου» από το People.

econews

Σχόλια