Οδηγός λεωφορείου κατέβασε τυφλή και τον σκύλο-οδηγό – Τι λέει ο ΟΑΣΑ

0
1026

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα» και η ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα Μέη έπεσαν θύματα της ανθρώπινης βλακείας: ο οδηγός λεωφορείου στο οποίο επέβαινε της ζήτησε να κατέβει επειδή είχε μαζί της τον σκύλο. Όταν κα. Γκέρτσου αρνήθηκε, ο άνθρωπος αυτός κάλεσε την Αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαΐου στο λεωφορείο 461 με κατεύθυνση προς τον σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι.

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου επιβιβάστηκε μαζί με την ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της, Μέη, στο λεωφορείο από την οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

Αν και ο οδηγός δεν αντέδρασε αμέσως, στην πορεία φαίνεται πως η παρουσία τους τον ενόχλησε, με αποτέλεσμα να τους ζητήσει να κατέβουν από το λεωφορείο.

Παρά τις παραινέσεις αρκετών επιβατών, που την υπερασπίστηκαν, αλλά και παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία επιτρέπει την παρουσία σκύλων-οδηγών σε κάθε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο εκείνος επέμεινε σε σημείο που κάλεσε την Αστυνομία.

«Με περίμεναν εννέα αστυνομικοί στη στάση για να συλλάβουν εμένα και το σκύλο μου» είπε η κ. Γκέρτσου στον ΑΝΤ1.

Τελικά, ο οδηγός, η Ιωάννα-Μαρία και η Μέη κατέληξαν όλοι μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, όπου η ίδια κατέθεσε μήνυση.

Στον οδηγό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα παραπεμφθεί προκειμένου να κριθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο βάσει του κανονισμού της εταιρείας.

Η είδηση η οποία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και αντιδράσεις έγινε γνωστή από την ανάρτηση της Ιωάννας- Μαρίας στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

—Μήνυμα του ΟΑΣΑ

«Οι σκύλοι συνοδοί τυφλών επιτρέπονται σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς» διευκρινίζει ο ΟΑΣΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το χθεσινό περιστατικό.

Το μήνυμα του ΟΑΣΑ αναρτήθηκε σήμερα Τετάρτη στον κινούμενο πίνακα που βρίσκεται στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ, διευκρινίζοντας τι πρέπει να ισχύει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

econews

 

Σχόλια