Η «Ανακύκλωση: τρόπος ζωής» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

0
76

To Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Ανακύκλωση: τρόπος ζωής και ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου – η δική μας ευθύνη» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Σάββατα με τους επιστήμονες».

«Πώς συμβάλλει η ανακύκλωση στην επιβίωση του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη; Πώς γίνεται η ανακύκλωση στη χώρα μας; Τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε εμείς για να γίνεται καλύτερα η ανακύκλωση;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Συζήτηση με θέμα: «Ανακύκλωση: τρόπος ζωής και ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου – η δική μας ευθύνη» με την κα Χρήστου Όλγα, Χημικό Μηχανικό Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

12:00-14:00 Κατασκευάζουμε μικρά χρηστικά αντικείμενα με την «τεχνική του χαρτοπολτού». Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 5 μέχρι και 9 ετών).

12:00-14:00 «Εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης». Κατασκευάζουμε διακοσμητικά αντικείμενα με ανακυκλώσιμα υλικά (για ηλικίες από 10 ετών και πάνω και για ενήλικες).

12:00-14:00 Φτιάχνουμε παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Γενική είσοδος: 6 Ευρώ.

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν.

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν.

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν.

 

Σχόλια