Το MEDASSET παρουσιάζει μια ξεχωριστή πρωτοβουλία κυκλικής οικονομία – Healthy Seas

0
2235

To MEDASSET με περηφάνια συμμετέχει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη Θάλασσα» ως εθνικός συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης μέσω της προσέγγισης της κυκλικής οικονομίας.

Στα πλαίσιο του προγράμματος «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από τη Θάλασσα» το MEDASSET συνεργάζεται με επαγγελματίες δύτες για την ανάσυρση «διχτυών-φαντασμάτων» από το βυθό, θέτοντας τέλος στις καταστροφικές επιπτώσεις τους στη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Επίσης συνεργάζεται με αλιευτικούς συλλόγους και επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας δίχτυα που δεν είναι πλέον χρήσιμα.

Τα δίχτυα που συγκεντρώνουν οι άνθρωποι του MEDASSET στέλνονται προς επεξεργασία σε εργοστάσιο στη Σλοβενίας όπου και μετατρέπονται σε νήμα ECONYL®, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός ευρέως φάσματος ειδών ένδυσης, όπως κάλτσες, υφάσματα και προϊόντα οικιακής χρήσης.

Την πρωτοβουλία θα παρουσιάσει το MEDASSET στις 17 Μαΐου 2016 σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ομιλητές θα είναι ο Αργύρης Περουλάκης (Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα), η Μaria Giovanna Sandrini (ECONYL® Brand and Communication Manager) και ο Γιάννης Ίσσαρης (Ωκεανογράφος – Υποβρύχιος φωτογράφος).

Με σκοπό να αναδείξει την επιτυχία του προγράμματος «Healthy Seas», το MEDASSET σε συνεργασία με το Κολέγιο Τέχνης & Design ΑΚΤΟ και το DoitEco Project διοργάνωσαν διαγωνισμό δημιουργίας ρούχων με υφάσματα από νήμα ECONYL® στον οποίον συμμετείχαν φοιτητές και νέοι απόφοιτοι του Κολεγίου.

Η βράβευση των σπουδαστών που θα διακριθούν στο διαγωνισμό πρόκειται να γίνει στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος «Healthy Seas».

Δείτε το video!

Σχόλια