Μητροπολιτικό Πάρκο στου Γουδή

0
213

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου να προωθήσει το θέμα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στου Γουδή, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τον υπουργό για τα κύρια αιτήματά τους και τον 20ετή αγώνα τους προκειμένου η συγκεκριμένη έκταση να προστατευτεί και να αναπτυχθεί προς όφελος όλων των κατοίκων της Αθήνας.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι παρ” όλο που πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να «ξετυλιχτεί το κουβάρι» και να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα για να δοθούν λύσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα λειτουργήσουν συντονισμένα το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα εκκρεμή ζητήματα για να περάσει ο σχεδιασμός στην επόμενη φάση του και να δικαιωθούν οι αγώνες δεκαετιών από πολίτες και κινήματα που υπερασπίστηκαν την περιοχή και την προοπτική της ως ενός σημαντικού χώρου πρασίνου και δημιουργίας.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ΓΓ του ΥΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη, η ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ειρήνη Κλαμπατσέα, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Γιώργος Πατρίκιος.

Σχόλια