Ο γύπας φτιάχνει τη φωλιά του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

0
82

Εκδήλωση με θέμα «Η φωλιά του γύπα. Τι σημαίνει προστασία της φύσης και γιατί χρειάζεται;» διοργανώνεται το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Σάββατα με τους Επιστήμονες».

Πώς καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τον εξαφανισμένο πληθυσμό του γύπα στην Κύπρο; Γιατί αποκαλούμε τις προστατευόμενες περιοχές «ρεζέρβες ζωής»; Πόσες τέτοιες ρεζέρβες ζωής έχουμε στην Κρήτη;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ακόμα, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να εξερευνήσουν και να φτιάξουν κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Συζήτηση με θέμα: «Η φωλιά του γύπα. Τι σημαίνει προστασία της φύσης και γιατί χρειάζεται;» με τον κ. Σμπώκο Γιώργο, Νομικός Περιβάλλοντος.

12:00-14:00 «Μια μέρα στη φωλιά του γύπα». Θεατρικό δρώμενο. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

12:00-14:00 «Στέλνω το δικό μου μήνυμα προστασίας». Ομαδική κατασκευή με την τεχνική του «στένσιλ». Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00-14:00 Φτιάχνουμε πασχαλινές φωλιές, για όλα τα αυγά ακόμη και του γύπα (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

Σχόλια