Μαγειρικά σκεύη DIY που τρώγονται μετά τη χρήση σε 7 βήματα [video]

0
1207

Τα πλαστικά μαγειρικά σκεύη, όπως και τα υπόλοιπα πλαστικά αντικείμενα, αποτελούν μάστιγα για το περιβάλλον καθ” όλο τον κύκλο ζωής τους: από την μεταποίηση ως την τελική απόρριψη.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ναραγιάνα Πισαπάτι από το Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη και μαχαιροπίρουνα που μετά τη χρήση τους μπορούν να φαγωθούν!

Η εταιρεία του Πισαπάτι που ονομάζεται Bakeys έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 80.000 δολάρια από την πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter καλύπτοντας τέσσερις φορές τον αρχικό στόχο.

Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τέτοια αντικείμενα και να απαλλάξουμε το περιβάλλον από τα πλαστικά; Η Γιούκα Γιονέντα παρουσίασε μια τέτοια συνταγή στην ιστοσελίδα Inhabitat. Ας δούμε τι λέει.

—Σπιτικά βρώσιμα μαχαροπίρουνα

3,5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Σημείωση: διαβάζετε έναν απλοποιημένο τρόπο κατασκευής σκευών όπως εκείνα της Bakeys, τα οποία φτιάχνονται από ένα μείγμα από αλεύρια κεχριού, ρυζιού και σίτου).
– ένα φλυτζάνι νερό.
– μια κουταλιά της σούπας αλάτι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο μείγμα τα αγαπημένα σας αρτυματικά βότανα και μπαχαρικά ώστε η κουτάλα σας να δώσει ιδιαίτερο άρωμα στο γεύμα που ανακατεύετε.

Χρειάζεστε ακόμα:

– πλάστη
– μικρό μαχαίρι
– ψαλίδι
– λαδόχαρτο
– αλουμινόχαρτο ή μεταλλικά κουτάλια

—Τα βήματα

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-mixing-flour-889x521

Βήμα 2ο

Ρίξτε νερό σε ένα μέτριο μπωλ και σταδιακά προσθέστε το αλεύρι έως ότου το μείγμα γίνει τόσο πηχτό που δεν θα μπορείτε να το ανακατέψετε.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-kneading-dough-889x521

Βήμα 3ο

Μεταφέρετε το ζυμάρι σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και ζυμώστε με τις γροθιές σας για ένα λεπτό.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-rolling-out-dough-889x521

Βήμα 4ο

Απλώστε τη ζύμη με τον πλάστη έως ότου φτιάξετε ένα «σεντόνι» πάχους 6-7 χιλιοστών.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-making-spoons-889x521

Βήμα 5ο

«Κόψτε» τα σκεύη με τον τρόπο που θα δείτε στο παρακάτω video.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-molding-on-spoons-889x521

Βήμα 6ο

Τοποθετήστε τα σκεύη σε ένα λαδόχαρτο και φουρνίστε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-removing-from-oven-889x521

Βήμα 7ο

Αφήστε τα φαγώσιμα σκεύη να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα για να φάτε το γεύμα σας ή να ανακατέψετε τη σούπα σας.

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-edible-spoons-889x592

Το αποτέλεσμα από αισθητικής πλευράς δεν είναι άρτιο, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε χωριάτικη κουζίνα.

Τα σκεύη μπορούν να ανακατέψουν ακόμα και μια καυτή σούπα αφού χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες χρήσεις μέχρι να «παπαριάσουν».

How-to-make-edible-utensils-that-you-can-eat-after-you-use-them-VIDEO-edible-spoon-with-soup-889x592

Τα μόνα βρώσιμα σκεύη που δεν «λειτούργησαν» ήταν τα μαχαίρια παρά μόνο για να κόψουν μαλακά τυριά.

Σχόλια