Σκυλιά νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα στην Πίνδο

0
120

Ακόμη δύο νεκρά σκυλιά προστίθενται στον μακρύ κατάλογο με τα νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα ζώα της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Τα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά τις πρωινές ώρες, από τους κατόχους τους, στην περιοχή του Δεματίου του Ανατολικού Ζαγορίου. Πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό από τα πολλά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Ζαγορίου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου καταδικάζοντας το γεγονός, επισημαίνει για πολλοστή φορά πως η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί µία πολύ επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, ενώ παράλληλα δημιουργεί προβλήματα και στη δημόσια υγεία αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, των οικόσιτων ζώων τους αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Είναι αδίκημα που επισείει ποινή πολύμηνης φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά πρόστιμα.

Αποτελεί πλέον βασική και άμεση προτεραιότητα για τον Φορέα Διαχείρισης η προμήθεια εξειδικευμένων σκύλων από το εξωτερικό για τη «Λειτουργία Μονάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».

Σχόλια