Οι επιπτώσεις και η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής – Εκδήλωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

0
115

Εκδήλωση με τίτλο «Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στο περιβάλλον και δράσεις για την αντιμετώπισή της» διοργανώνεται το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο.

—Μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν:

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Ποια μέτρα έχουν αποφασιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αποφάσεις από την πρόσφατη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι (COP 21, Δεκέμβριος 2015);

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 όσοι το επιθυμούν θα πάρουν απαντήσεις από έναν επιστήμονα και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παίξουν, να εξερευνήσουν και να φτιάξουν κατασκευές!

—Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Συζήτηση με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στο περιβάλλον και δράσεις για την αντιμετώπισή της» με το Δρ Προμπονά Μιχάλη, Φυσικό – Περιβαλλοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00 «Όλη η Γη ένα χωριό». Παίζοντας, μαθαίνουμε για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να βοηθήσει τον πλανήτη που ζούμε. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι 6 ετών).

12:00-14:00 «Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι»; Εξερευνούμε τα απειλούμενα ζώα μέσα στο Μουσείο, παίζουμε κινητικά και επιτραπέζια παιχνίδια και φτιάχνουμε εννοιολογικούς χάρτες. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00-14:00 Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες και μεταμορφωνόμαστε σε ζώα που κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

—Πληροφορίες

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν
http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/28805

Σχόλια