Μια γυναίκα με πάθος για το θαλάσσιο περιβάλλον στους «Επιχειρηματίες της χρονιάς»

0
716

Τέσσερις έλληνες επιχειρηματίες – ο καθένας για διαφορετικό λόγο – κέρδισαν τα βραβεία του διαγωνισμού της Ernst & Young «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» που διοργανώθηκε για πέμπτη φορά στην Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη εννεαμελής Κριτική Επιτροπή, υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Chipita A.E. και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2011, επέλεξε τους επιχειρηματίες που διακρίθηκαν για το επιχειρηματικό τους πνεύμα, το στρατηγικό προσανατολισμό, την πρωτοποριακή σκέψη και τον κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους.

Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφιοτήτων που διακρίθηκαν υπάρχει και μία με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον: αυτή της κας. Ελένης Πολυχρονοπούλου, αντιπροέδρου της Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ που βραβεύτηκε ως «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας».

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ είναι εταιρεία παραγωγής ναυτιλιακού και βιομηχανικού εξοπλισμού και η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση στη Μεσόγειο.

Η Ελένη Πολυχρονοπούλου είναι επίσης διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ERMA FIRST SA και συνιδρύτρια της εταιρείας HELENGI ENGEERING, με ειδίκευση σε χρήσεις του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κυρίως ως ναυτιλιακού καυσίμου.

To 2009 η κα. Πολυχρονοπούλου -μια νέα γυναίκα, χημικός, με πάθος για το περιβάλλον και τη ναυτιλία, μέλος της διοίκησης ενός ομίλου πρωτοποριακών εταιρειών με διαρκώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία- έστρεψε την προσοχή της σε μια διαφορετική απειλή που δημιουργεί η ποντοπόρος ναυτιλία για το περιβάλλον: τη μεταφορά ανεπιθύμητων παθογόνων οργανισμών και ξενιστών (χωροκατακτητικών ζώων) μέσω του θαλάσσιου έρματος των πλοίων.

Αντιλαμβανόμενη την επιχειρηματική ευκαιρία που δημιουργούσε η αυστηροποίηση της διεθνούς νομοθεσίας, ίδρυσε την Erma First και δημιούργησε το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος.

Η Erma First, μια εταιρεία που έχει εισέλθει δυναμικά στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κατασκευάζει συστήματα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος, δηλαδή συστήματα καθαρισμού των νερών του κάθε πλοίου. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται η μεταφορά μικροοργανισμών και ειδών που καταστρέφουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Το σύστημα χρησιμοποιείται σήμερα από δεκάδες πλοία, ελληνόκτητα και μη, και αποτελεί πλέον βασικό εξοπλισμό των πλοίων που ναυπηγούνται από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία σε όλον τον κόσμο.

—Οι υπόλοιποι νικητές

Οι υπόλοιποι νικητές του διαγωνισμού της ΕΥ είναι ο κ. Νικόλαος Γουλής, διευθύνων σύμβουλος της e-Travel ΑΕ (pamediakopes.gr), ως «Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας», ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος της FF Group (Folli Follie Group), ως «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας» και ο κ. Ιωάννης Τσερέπας, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Lariplast ΑΕΒΕ, ως «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».

Οι τέσσερις επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στις επιμέρους κατηγορίες, θα βραβευθούν και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2015, σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.

O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο «World Entrepreneur Οf The Year» στο Monte Carlo τον Ιούνιο του 2016.

econews

Σχόλια