Γίνε αγρότης στο πιο απομονωμένο νησί του κόσμου

0
610

Η νήσος Τριστάν ντα Κούνια στον Νότιο Ατλαντικό είναι γνωστή (τουλάχιστον στους αναγνώστες του econews) από την αποικία λοφιοφόρων πιγκουίνων που φιλοξενεί.

Πρόκειται για το πιο απομακρυσμένο κατοικημένο νησί στον κόσμο. Εκεί η τοπική κοινότητα έχει ανάγκη από έναν ειδικό σύμβουλο σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Εάν λοιπόν η δουλειά των ονείρων σας έχει να κάνει με τη φύτευση λαχανόκηπων, την αμειψισπορά, δηλαδή την εναλλαγή καλλιεργειών στο ίδιο χωράφι και την εκτροφή ζώων τότε στείλτε βιογραφικό.

Στο Τριστάν ντα Κούνια ζουν μόνιμα περίπου 300 άνθρωποι. Τα ζώα κτηνοτροφίας, κυρίως πρόβατα και μοσχάρια, έχουν υπερδιπλάσιο πληθυσμό και η καλλιέργεια της γης δεν γίνεται οργανωμένα. Καθώς δεν υπάρχει αεροδρόμιο, οι κάτοικοι αναγκάζονται να διασχίζουν με αλιευτικά σκάφη τα δύσκολα νερά του Νότιου Ατλαντικού οκτώ φορές κάθε χρόνο για να φέρουν προμήθειες από τη Νότιο Αφρική, η οποία βρίσκεται περίπου 2.800 χιλιόμετρα μακρυά. Έτσι, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να αναζητήσει έναν άνθρωπο για τις αγροτικές εργασίες.

Αυτή τη στιγμή καλλιεργούνται κατά κύριο λόγο πατάτες, αλλά η δουλειά του υποψήφιου θα είναι μεταξύ άλλων να διαφοροποιήσει τις καλλιέργειες, να στήσει και να οργανώσει ένα θερμοκήπιο και να καταστήσει την κοινότητα διατροφικά ανεξάρτητη στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Αυτός που θα επιλεγεί θα δεσμευτεί με διετές συμβόλαιο. Τουλάχιστον στο νησί υπάρχει μια παμπ και μια αίθουσα για χοροεσπερίδες.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους διαθέτουν άδεια εργασίας στη Βρετανία. Βιογραφικό στέλνετε εδώ.

tristan-de-cunha.jpg.650x0_q70_crop-smart

Tο Τριστάν ντα Κούνια είναι μια συστάδα από απομονωμένα νησιά στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, 2.816 χμ από την Νότια Αφρική και 3.360 χμ από την Νότια Αμερική. Είναι εξαρτημένο έδαφος του Βρετανικού υπερπόντιου εδάφους της Αγίας Ελένης, που βρίσκεται 2.173 χμ βόρεια. Το Έδαφος αποτελείται από ένα κύριο νησί, το Τριστάν ντα Κούνια (έκταση: 98 χμ²), καθώς και μερικά ακατοίκητα νησιά: Απρόσιτη Νήσος(Inaccessible Island) και τα Νησιά Αηδονιού (Nightingale Islands).

Τα νησί έχει πληθυσμό 272 ατόμων και κύριος οικισμός είναι το Εδιμβούργο των 7 Θαλασσών.

econews

Σχόλια