Τουρίστες σκότωσαν μωρό δελφίνι για μια selfie

0
1867

Ένας όχλος τουριστών που περικύκλωσε ένα μωρό δελφίνι για να πάρει selfies κατάφερε να σκοτώσει το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία της Αργεντινής, όπου η μακρά παραμονή του μωρού δελφινιού έξω από το νερό είχε ως συνέπεια το θάνατό του από αφυδάτωση.

Τα δελφίνια μπορεί να έχουν πνεύμονες όπως τα θηλαστικά της στεριάς και όχι βράγχια όπως τα ψάρια, αλλά ζουν στο νερό γιατί εκεί προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ζέστη.

Όταν απομακρύνονται από το νερό, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία, ο θάνατος είναι θέμα χρόνου. Το παχύ και λιπαρό δέρμα που τα διατηρεί ζεστά στο ψυχρό νερό δεν μπορεί να προλάβει την αφυδάτωση του οργανισμού τους στη στεριά.

Το νεαρό δελφίνι υπέφερε στα χέρια των ασυνείδητων και περιβαλλοντικά αναίσθητων τουριστών και τελικά πέθανε.

Το νεαρό δελφίνι γνωστό και ως δελφίνι του ποταμού Λα Πλάτα (Franciscana) ανήκει σε ένα σπάνιο είδος που ενδημεί στα ανοιχτά των ακτών της νοτιοανατολικής Νοτίου Αμερικής. Μπορεί να θεωρείται ως «ευάλωτο» είδος αλλά κανείς από τους τουρίστες που το ταλαιπώρησαν μέχρι θανάτου δεν θα αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες.

Τη φωτογραφία από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε και ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Χερνάν Κορία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο εκατοντάδες τουρίστες στην Κόστα Ρίκα βρέθηκαν στο σημείο όπου εκατοντάδες θηλυκές θαλάσσιες χελώνες επιχειρούσαν να διασχίσουν μια απότομη παραλία για να αποθέσουν τα αβγά τους στην άμμο και τις παρενόχλησαν για να βγάλουν selfies.

Επαναλαμβάνουμε: η άγρια ζωή έχει μετατραπεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Με το πρόσχημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή της ευαισθητοποίησης πληρώνουμε για να κολυμπάμε με δελφίνια, τραβάμε τις ουρές ναρκωμένων τίγρεων, κόβουμε βόλτες στην πλάτη ελεφάντων, βλέπουμε δυστυχισμένα θαλάσσια θηλαστικά να εκτελούν κόλπα σε πισίνες και κυνηγάμε λιοντάρια για διασκέδαση.

Με λίγα Ευρώ η άγρια ζωή γίνεται παιχνίδι και η φύση τσιφλίκι μας. Ποιο είναι το παράδειγμα που δίνουμε στα παιδιά;

econews

Σχόλια