ΑΕΚ: ακήρυχτος πόλεμος με το υπουργείο Περιβάλλοντος για το γήπεδο

0
335

Με αφορμή τη δυσαρέσκεια της ΑΕΚ για την καθυστέρηση στο θέμα του γηπέδου η οποία ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι περιμένει κάποια χαρτιά από την πλευρά της «Ένωσης».

Αυτή τη στιγμή η ανακοίνωση του Υπουργείου βρίσκεται στα χέρια των μηχανικών της Dimand και πιθανότατα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και από την πλευρά της ΑΕΚ για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πάντως, στην «Ένωση» θεωρούν ότι αν κάποιος προσπαθεί να καθυστερήσει το γήπεδο είναι εύκολο να βρει δικαιολογίες, δείχνοντας ότι -προφανώς- η εμπιστοσύνη στον Σκουρλέτη έχει κλονιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόοδο που έχει σημειώσει η υπόθεση του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει τα εξής:

– Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εστάλη στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου για την αξιολόγησή της.

– Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Το σχετικό έγγραφο με το αίτημα προς την εταιρεία για συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ, έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015 και ΑΠ: οικ. 153806.

Αυτά προς απάντηση δηλώσεων, οι οποίες δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα ως προς το σημείο που βρίσκεται το έργο, προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης».

Σχόλια