Το γιγάντιο κουνέλι «Άτλας» ψάχνει για σπίτι να το φιλοξενήσει

0
3941

Ένα γιγάντιο κουνέλι με το χαρακτηριστικό όνομα Άτλας μεγάλωσε τόσο πολύ που οι ιδιοκτήτες του μη μπορώντας να τον φροντίσουν τον χάρισαν στη Σκωτική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσότητητας κατά των Ζώων.

Πλέον η φιλοζωική οργάνωση απευθύνει έκκληση για υιοθεσία του τεράστιου κούνελου.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Άτλαντα θα χρειαστεί να προμηθευτεί μια φωλιά σε μέγεθος μεγάλου σκυλόσπιτου για να τον φιλοξενήσει. Ο Άτλας που έχει ηλικία επτά μηνών μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 1,20 μέτρα και σε βάρος τα 20 κιλά.

Η διατροφή του θα κοστίσει ακριβά καθώς υπολογίζεται ότι θα τρώει ένα ολόκληρο δεμάτι άχυρο την εβδομάδα, μαζί με 2000 καρότα και 700 μήλα κάθε χρόνο.

«Ο Άτλας είναι ένα πολύ φιλικό κουνέλι που του αρέσουν τα χάδια και η προσοχή. Είναι σκανδαλιάρης και κάνει τους πάντες να γελούν με τον άτακτο χαρακτήρα του».

Ενδιαφέρον για την υιοθεσία του Άτλαντα έχε εκδηλώσει το μοντέλο Κέιτι Πράις, η οποία φιλοξενεί γουρούνια, κατσίκες, άλογα και σκύλους στην κατοικία της.

Ο μεγαλύτερος γιγάντιος κούνελος στον κόσμο ονομάζεται Ντάριους και έχει βάρος 22 κιλά, όσο περίπου ένα εξάχρονο αγόρι.

gigantio-kouneli-atlas-128531 (2)

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα Pets4Home, τα γιγάντια κουνέλια είναι από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα είδη κουνελιού με καταγωγή που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Τα περισσότερα προέρχεται από τον αρχαίο Φλαμανδικό γίγαντα, ένα είδος που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην πόλη Γκεντ του Βελγίου.

Εκτιμάται ότι ο φλαμανδικός γίγαντας είναι το γέννημα της διασταύρωσης ανάμεσα σε μεγάλα γουνοφόρα κουνέλια ή κουνέλια εκτροφής για το κρέας τους και το κουνέλι της Παταγωνίας, ένα ευρωπαϊκό είδος που πλέον έχει εξαφανιστεί.

econews

Σχόλια