Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στη «μεγάλη ληστεία» του Ταμείου τους

0
935

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και οι 44 Ενώσεις που εκπροσωπεί πανελλαδικά, ανακοινώνουν ότι οι βενζινοπώλες θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων του μνημονίου και της καρατόμησης της κοινωνικής ασφάλισης, που θα πραγματοποιηθούν στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Οι περισσότερες από τις 44 Ενώσεις Μέλη της Ο.Β.Ε. με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων αποφάσισαν τις μορφές κινητοποιήσεων στους νομούς τους είτε με 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους είτε με πολύωρο κλείσιμο, ενώ και σήμερα αποφασίζουν τις μορφές των κινητοποιήσεων και οι υπόλοιποι νομοί .

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ «ο κλάδος των βενζινοπωλών έχει δεχτεί σκληρότατα πλήγματα από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς κρίσης».

Τα ιδιωτικά χρήματα που επί δεκαετίες οι βενζινοπώλες επενδύουν στο Επικουρικό τους Ταμείο έχουν μπει στο «μάτι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Περίπου 110 εκατομμύρια Ευρώ έχει δανειστεί «αναγκαστικά» από τους βενζινοπώλες ο ΟΑΕΕ, για να πληρώνει κύριες συντάξεις ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει την ένταξη αυτού του επαγγελματικού ταμείου στο ΕΤΕΑ, ώστε με τους ιδιωτικούς πόρους των βενζινοπωλών να πληρώνει τις επικουρικές συντάξεις-«μαϊμού» των συνταξιούχων του δημοσίου και διάφορων άλλων χρεωκοπημένων ταμείων που χρηματοδοτούνταν από χρήματα του μέσου φορολογούμενου.

Οι βενζινοπώλες τονίζουν ότι «οι φόροι στα καύσιμα εκτινάχθηκαν και μείωσαν κατακόρυφα τις δουλειές» με συνέπεια «χιλιάδες πρατήρια να κλείσουν και να περάσουν σε χέρια πολυεθνικών εταιρειών και ανεξέλεγκτων συμφερόντων».

«Τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου αντί να κτυπηθούν εξακολουθούν να υπονομεύουν τη βιωσιμότητα των πρατηρίων» προσθέτει η ΟΒΕ.

«Μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία και οργανώσεις αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, εργαζομένων και συνταξιούχων, διαδηλώνουμε εναντίον των νέων μέτρων-«φωτιά» όπως υπέρογκη φορολογία, εισφορές – χαράτσια, ανατροπή του ασφαλιστικής νομοθεσίας περικοπή συντάξεων και εισοδημάτων κ.ά» λένε οι βενζινοπώλες.

«Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους! Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Όχι στη νέα φοροεπιδρομή.Τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια