Υβριδικό αιολικό-φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βρετανία από τη Vattenfall

0
582

Η Vattenfall θα ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού της πάρκου στη Βρετανία, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου που στόχο έχει να μεγιστοποιήσει την ηλεκτροπαραγωγή των εν λειτουργία μονάδων ΑΠΕ που λειτουργεί ο σουηδικός ενεργειακός κολοσσός.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Cynog με ισχύ 4,99 Μεγαβάτ θα εγκατασταθεί στην Ουαλία εκεί όπου ήδη λειτουργεί ένα αιολικό πάρκο έντεκα ανεμογεννητριών της Vattenfall εδώ και 14 χρόνια.

Η νέα ηλιακή συστοιχία θα τεθεί σε λειτουργία το Μάρτιο με τη Vattenfall να δηλώνει ότι η «συγκατοίκηση» ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών «τεχνικά έχει νόημα», διότι ο ήλιος και ο αέρας συχνά παράγουν ενέργεια σε διαφορετικούς χρόνους και έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαλείπουσας παραγωγής.

Επίσης, το φωτοβολταϊκό πάρκο θα εκμεταλλευτεί τις ίδιες διασυνδέσεις με το δίκτυο του εν λειτουργία αιολικού πάρκου χωρίς να απαιτούνται επιπλέον κόστη σε υποδομές, καλώδια κλπ.

Υβριδικά φωτοβολταϊκά-αιολικά πάρκα αναπτύσσει στη Βρετανία και η εγχώρια εταιρεία Ecotricity, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει τρία.

Η Vattenfall διενεργεί επίσης μια μελέτη σκοπιμότητας για ένα έργα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ σε κοινοτικά κτήρια της περιοχής στο πλαίσιο του έργου Cynog, χωρίς κόστος για τους κατοίκους.

econews

Σχόλια