Παράνομη χωματερή μέσα στις κατακόμβες της Ρώμης

0
617

Μια παράνομη χωματερή κρυμμένη στις αρχαίες κατακόμβες της Ρώμης ανακάλυψε η ιταλική αστυνομία τη Δευτέρα (25/1) και στη συνέχεια απέκλεισαν την περιοχή, την ώρα που ερευνά καταγγελίες για εκτεταμένη περιβαλλοντική ρύπανση.

Οι υπόγειες σπηλιές και σήραγγες χρησιμοποιούνταν ως τάφοι από τον 2ο αιώνα π.Χ. Πλέον έχουν κατακλυστεί από επικίνδυνα απόβλητα και έχουν μετατραπεί σε μια δύσοσμη ελαιώδη λίμνη αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοτικές αρχές της ιταλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσαν ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο, που βρίσκεται κατά μήκος της Αππίας Οδού, ένα σωζόμενο υπόδειγμα ρωμαϊκής οδοποιίας με λείες πέτρες τοποθετημένες πάνω σε ένα στρώμα από χαλίκι.

Η Ιταλία φιλοξενεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες παράνομες χωματερές στην Ευρώπη και, όπως η Ελλάδα, έχει τιμωρηθεί με πρόστιμα εκατομμυρίων Ευρώ από τα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια «πικρή» ιστορία στην Ιταλία και ειδικά στο νότο όπου έχει μετατραπεί σε μια επιχείριση εκατομμυρίων Ευρώ στα χέρια της Μαφίας με ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον.

econews

Σχόλια