Ανακύκλωση χαρτιού στο γραφείο με τον εκτυπωτή Epson PaperLab

0
2227

Ακόμα και σήμερα που βιώνουμε την κυριαρχία της ψηφιακής τεχνολογίας, η κατανάλωση χαρτιού και γραφεία και άλλους χώρους εργασίας είναι τεράστια.

Η συμβατική ανακύκλωση είναι μια καλή λύση για να μην πάει χαμένος αυτός ο πολύτιμος φυσικός πόρος, αλλά δεν είναι η βέλτιστη, διότι συνοδεύεται από κατανάλωση καυσίμων για τη μεταφορά των υλικών και μεγάλων όγκων νερού κατά τη διαδικασία στις ειδικές μονάδες.

Η γνωστή εταιρεία εκτυπωτών Epson υποστηρίζει ότι κατέχει μια αποδοτικότερη και ευκολότερη λύση. Πρόσφατα παρουσίασε το μηχάνημα PaperLab το οποίο διασπά το χαρτί στον χώρο εργασίας και το μετατρέπει σε καθαρά φύλλα χαρτί καταναλώνοντας ελάχιστο νερό.

Οι διαστάσεις του Epson PaperLab δεν είναι αυτό που λέγαμε «διακριτικές»  με 2,6ΥΧ1.2ΠΧ 1.8Β.

Οι χρήστες ρίχνουν χρησιμοποιημένα χαρτιά στο μηχάνημα και με το πάτημα ενός κουμπιού ξεκινούν τη διαδικασία ανακύκλωσης που σύμφωνα με την εταιρεία παράγει το πρώτο καθαρό φύλλο μέσα σε τρία λεπτά για να φτάσει τις 14 κόλλες A4 ανά λεπτό ή τις 6.720 σελίδες μέσα σε ένα οκτάωρο εργασίας.

Η συμβατική διαδικασία ανακύκλωσης προβλέπει τη διάσπαση του χαρτιού με χημικές ουσίες και μεγάλες ποσότητες νερού.

Η τεχνολογία Dry Fiber Technology της Epson διασπά τα απόβλητα χαρτιού σε λεπτές ίνες με την άσκηση μηχανικής πίεσης χωρίς τη χρήση νερού.

Η εταιρεία δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία της, αλλά υποστηρίζει ότι το μελάνι απομακρύνεται κατά τη διάσπαση του χαρτιού και στη συνέχεια συγκολλητικές ουσίες προστίθενται στις ίνες που με την άσκηση πίεσης διαμορφώνεται σε χαρτί διαφορετικών χρωμάτων, αρωμάτων και διαστάσεων, από απλό χαρτί εκτύπωσης μέχρι επαγγελματικές κάρτες.

Έτσι, η τεχνολογία Dry Fiber Technology δεν απαιτεί υδραυλικές εγκαταστάσεις, παρότι καταναλώνεται λίγο νερό για τη διατήρηση της υγρασίας μέσα στο μηχάνημα.

Επίσης, το μηχάνημα της Epson μπορεί να καταστρέψει αποτελεσματικό τα εμπιστευτικά έγγραφα του χρήστη.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε στην έκθεση Οικολογικών Προϊόντων που έλαβε χώρα στο Τόκυο της Ιαπωνίας από τις 10 ως τις 12 Δεκεμβρίου 2015 και η εμπορική παραγωγή του προϊόντος θα ξεκινήσει στην Ιαπωνία το 2016.

Δείτε το video της Epson!

econews

Σχόλια