Νέα tweets ότι εντοπίστηκαν τα βαρυτικά κύματα του Big Bang

0
1071

Νέες φήμες για ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων που παρήχθησαν από τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) που γέννησε το Σύμπαν κυκλοφορούν στο twitter.

Ο Λόρενς Κράους, κοσμολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, με μήνυμά του στο Twitter, αποκάλυψε ότι ανεξάρτητη πηγή του επιβεβαίωσε τη φήμη που κυκλοφορεί εδώ και μήνες, ότι δηλαδή «Ίσως έχουν ανακαλυφθεί βαρυτικά κύματα».

Τα βαρυτικά κύματα υποτίθεται ότι «άκουσε» το πείραμα LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory) στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αναβαθμίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. 

Το LIGO είναι ένα παρατηρητήριο των βαρυτικών κυμάτων που φτάνουν στη Γη. Οι ανιχνευτές LIGO, ένας στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον και ένας στη Λουιζιάνα, αποτελούνται από δύο σωλήνες τοποθετημένους κάθετα ο ένας μέσα στον άλλο: στο εσωτερικό τους εκπέμπονται δέσμες ακτίνων λέιζερ που μετρούν το μήκος των σωλήνων με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.

—BICEP

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2014 επιστήμονες του τηλεσκοπίου BICEP2 υποστήριξαν ότι εντόπισαν το αρχαιότερο φως που ταξιδεύει στο Σύμπαν και που θα ήταν  εφικτό να παρατηρηθεί.

Αναλυτικότερα, οι ερευνητές του τηλεσκοπίου BICEP στην Ανταρκτική υποστήριξαν τότε ότι ανακάλυψαν τα πρώτα βαρυτικά κύματα που εμφανίστηκαν στο Σύμπαν, γνωστά ως «αρχέγονα βαρυτικά κύματα».

 Τελικά, λίγους μήνες αργότερα, η  «πιο συνταρακτική ανακοίνωση στο πεδίο της αστρονομίας και αστροφυσικής για το 2014″ αποδείχτηκε «άνθρακας» ή για να είμαστε πιο ακριβείς επρόκειτο για διαστρική σκόνη.

 

—Το tweet!

Lawrence M. Krauss ‏@LKrauss1 11 Ιαν

My earlier rumor about LIGO has been confirmed by independent sources. Stay tuned! Gravitational waves may have been discovered!! Exciting.

econews

Σχόλια