Φουσκωτός διαστημικός ανελκυστήρας θα καταργήσει τους πυραύλους

0
2607

Μια καναδική εταιρεία αεροδιαστημικών εφαρμογών παρουσίασε και κατοχύρωσε στα τέλη του προηγούμενου έτους μια απίστευτη τεχνολογία που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εξερεύνηση του διαστήματος.

Πρόκειται για έναν ανελκυστήρα που μοιάζει με ουρανοξύστη 20 φορές υψηλότερο από τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι που με ύψος 828 μέτρα είναι το υψηλότερο κτήριο στη γη.

Ο ανελκυστήρας της Thoth Technology με ύψος 20 χιλιομέτρων μπορεί να φτάνει σε ένα απειροελάχιστο κλάσμα της απόστασης που διανύουν οι διαστημικές αποστολές, ωστόσο υπόσχεται να μειώσει σημαντικά το κόστος των διαστημικών πτήσεων διευκολύνοντας την πλοήγηση στα 50 πρώτα, δύσκολα χιλιόμετρα που σήμερα γίνεται από τους πυραύλους.

Οι πύραυλοι θεωρούνται μη αποδοτικές συσκευές, ιδίως ως προς την κατανάλωση καυσίμων.

Εκτός από το καύσιμο που χρειάζονται για να μεταφέρουν σε σημείο τροχιάς τα διαστημικά σκάφη, οι πύραυλοι μεταφέρουν επιπλέον καύσιμα για να μεταφέρουν τα ίδια καύσιμα που θα χρειάζεται να διαθέτουν για να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ο ουρανοξύστης που υπόσχεται να παρακάμψει το πρώτο δύσκολο στάδιο των διαστημικών αποστολών θα είναι κατασκευασμένος από φουσκωτά τμήματα.

Συγκεκριμένα, θα αποτελείται από μια σειρά δακτυλίων από κέβλαρ φουσκωμένων με υδρογόνο ή ήλιο σε υπερυψηλή πίεση. Στο εσωτερικό του πύργου θα υπάρχει ένα εσωτερικό τοίχωμα με φουσκωτά τμήματα και ένα κοίλο μεσαίο όπου θα κινείται το όχημα του ανελκυστήρα.

Ο ανελκυστήρας θα μεταφέρει διαστημόπλοια, δορυφόρους και προμήθειες προς διαστημικούς σταθμούς, μαζί με τουρίστες που θα θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη θέα.

econews

Σχόλια