Αθήνα: πού μπορούν να ζεσταθούν οι άστεγοι

0
260

Μέτρα για τους αστέγους λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων τις επόμενες μέρες, λόγω των προγνώσεων για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα, με τσουχτερό κρύο.

Συγκεκριμένα, από αύριο Τετάρτη ανοίγει, στις 10 το πρωί, θερμαινόμενη αίθουσα για τους αστέγους στο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35).

Δεδομένων των εκτιμήσεων για διατήρηση των θερμοκρασιών σε χαμηλά επίπεδα, από το Σάββατο το πρωί και για όσο χρειαστεί στη μάχη για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εισέρχεται το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, θα ενημερώνουν από σήμερα τους αστέγους συμπολίτες μας για την λειτουργία των χώρων αυτών.

Καθ” όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλες πρωτοβουλίες παίρνουν και άλλοι δήμοι της Αττικής, όπως αυτός του Αμαρουσίου όπου ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος θα θέσει στη διάθεση του κοινού για τη φιλοξενία του, τις αίθουσες στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα) όπως και στο κεντρικό ΚΑΠΗ (Περικλέους 22, τηλ. 2106142248).

Θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες λειτουργούν και σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας και θα ανανεώνονται συνεχώς εφόσον προκύπτουν αλλαγές.

Σχόλια