Κίνα: Βουνό από οικοδομικά απόβλητα κύλησε και ισοπέδωσε 33 κτήρια

0
394

Ένα βουνό από οικοδομικά απόβλητα μετακινήθηκε και ισοπέδωσε 33 κτήρια στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκτάγιου, στην πόλη Σεντζέν της Νότιας Κίνας, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ βόρεια του Χονγκ Κονγκ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 90 άνθρωποι αγνοούνται.

Το βιομηχανικό ατύχημα έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες εκρήξεις εύφλεκτων χημικών υλικών στο νότιο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο περισσοτέρων από 160 ανθρώπων.

Η εδαφολίσθηση επεκτάθηκε μια επιφάνεια 380.000 τετρ. μέτρων η οποία καλύφθηκε με ένα στρώμα λάσπης που σε ορισμένα σημεία έφτασε σε ύψος τα δέκα μέτρα.

Σύμφωνα με αναφορές η εδαφολίσθηση συνέβη όταν ένας τεράστιος όγκος από λάσπη, οικοδομικά απόβλητα και τσιμέντο που είχε μείνει από κατασκευές υποχώρησε και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι η εδαφολίσθηση προκάλεσε έκρηξη σε έναν μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει την ανατολική με τη δυτική Κίνα.

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από όλες τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη διάσωση. Μεταξύ άλλων στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 σκυλιά για να βρουν τυχόν επιζώντες.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων ψάχνουν για επιζώντες μέσα στα ερείπια και το παχύ στρώμα λάσπης.

Από τα κτήρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν εργοστάσια, 13 γραφεία και τρεις ξενώνες.
Μέχρι χτες βράδυ πάνω από 900 άτομα απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι από τους 91 αγνοούμενους, 59 είναι άντρες και 32 γυναίκες.

econews

Σχόλια