Ποινές φυλάκισης για θανάτωση ζώων και παράνομο κυνοκομείο

0
877

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, καταδικάσθηκε κάτοικος της Μακρυνίτσας Πηλίου, επειδή κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ζώων.

Τις ποινές επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, επειδή το Πάσχα του 2012 ο καταδικασθείς φέρεται να πυροβόλησε και να θανάτωσε ένα σκυλί και γάτες στην περιοχή της Μακρυνίτσας.

Τον δράστη κατήγγειλαν για τις πράξεις του δύο γειτόνισσες του με αποτέλεσμα η υπόθεση να φθάσει και να εκδικασθεί από τη δικαιοσύνη.

Ο καταδικασθείς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε στο δικαστήριο πως είναι φιλόζωος, πως έχει μεγαλώσει με τα ζώα, ενώ εξέφρασε την άποψη, πως οι δύο μηνύτριες τον κατήγγειλαν επειδή έχουν ιδιοκτησιακές διαφορές μαζί του.

Σημειώνεται ότι άσκησε έφεση επί της δικαστικής απόφασης.

—Καταδίκη για το κυνοκομείο της ντροπής στον Ασπρόπυργο

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών (εξαγοράσιμη έναντι 10 ευρώ τη μέρα) χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ το Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε στις 7 Δεκεμβρίου και σε δεύτερο βαθμό τον έναν εκ των δύο ιδιοκτητών ενός παράνομου κυνοκομείου με την επωνυμία «Κιβωτός Ιζαμπέλ» που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε στο κυνοκομείο επικρατούσαν άθλιες συνθήκες, ενώ δεκάδες σκυλιά είχαν χάσει τη ζωή τους από την ασιτία, τις αρρώστιες, αλλά και τις κυνομαχίες.

Όπως μεταδίδει το zoosos.gr δεκάδες είναι τα παράνομα ιδιωτικά κυνοκομεία που λειτουργούν υπό ακατάλληλες συνθήκες στην Ελλάδα

Πέραν εκείνων που εκμεταλλεύονται τα ζώα με σκοπό το κέρδος δεν είναι λίγοι και οι συλλέκτες ζώων που μαζεύουν δεκάδες κατοικίδια στο χώρο τους.

Εκεί τα ζώα δεινοπαθούν χωρίς τροφή, στείρωση και φροντίδα, ενώ συνήθως ο συλλέκτης έχει στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας με συνέπεια να μην μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

Photo: zoosos

econews

Σχόλια