12 «άσχημα» φρούτα και λαχανικά λένε «όχι» στη σπατάλη τροφίμων [pics]

0
1629
Καρότο "χέρι μάγισσας"

Το κίνημα «Eat Ugly» (στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε ως «Τρώγοντας άσχημα τρόφιμα») μεγαλώνει όλο και περισσότερο καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιλαμβάνονται τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων.

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι νόστιμων και θρεπτικών φρούτων και λαχανικών σε όλο τον κόσμο καταλήγουν σε χωματερές αντί για τα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ απλώς επειδή δεν είναι ευπαρουσίαστα.

Ο Τζόρνταν Φιγκουερέδο άνοιξε στο Twitter τον λογαριασμό @UglyFruitandVeg, όπου αναρτά αστείες φωτογραφίες «άσχημων» φρούτων και λαχανικών με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το θέμα της σπατάλης τροφίμων.

Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε απέναντι στην κατασπατάληση της παραγωγής τροφίμων, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 20% ως 40%, απλώς επειδή δεν πληροί τα αισθητικά κριτήρια των εταιρειών εμπορίας τροφίμων.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα με τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές, αλλά και κλιματικές προεκτάσεις καθώς το 15% του συνόλου των εκπομπών ρύπων προέρχεται από τα τρόφιμα που δεν καταναλώνουμε.

Ας δούμε μερικά αστεία φρούτα και λαχανικά και ας πάρουμε θέση απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά όλους μας.

Σχόλια