Τρίκαλα: το λεωφορείο χωρίς οδηγό μιμήθηκε το «τρελό φορτηγό»

0
743

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό που κυκλοφορεί στα Τρίκαλα βάλθηκε να δικαιώσει τους επικριτές του αφού το μεσημέρι της Πέμπτης βρέθηκε εκτός δρόμου στην οδό Διονυσίου.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν και για ανεξήγητο λόγο το λεωφορείο χωρίς οδηγό έχασε τον προσανατολισμό του, καβάλησε το πεζοδρόμιο και σχεδόν ακούμπησε το το παρακείμενο περίπτερο.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες ή άλλες ζημιές.

Η Δήμος Τρικκαίων εξέδωσε ανακοίνωση μετά το περιστατικό επισημαίνοντας ότι «η ασφάλεια και τα γρήγορα αντανακλαστικά των συστημάτων, είναι το πρώτο άμεσο «κέρδος» του συμβάντος», καθώς τα συστήματα ασφαλείας του οχήματος λειτούργησαν κανονικά και το όχημα «δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων αναφέρει:

«Η ασφάλεια και τα γρήγορα αντανακλαστικά των συστημάτων, είναι το πρώτο άμεσο «κέρδος» του σημερινού συμβάντος με το πιλοτικό πρόγραμμα για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Διότι αμέσως μόλις αυτό παρέκλινε της πορείας του για ελάχιστα εκατοστά, το όχημα ακινητοποιήθηκε με βάση τον προγραμματισμό του και τα συστήματα ασφαλείας. Το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά. Στη διάρκεια του συμβάντος – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Αυτός ο χειριστής βρίσκεται στο όχημα καθημερινώς, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε δρομολόγιο. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, εξάλλου, το έχουν ήδη επισκεφτεί και έχουν ταξιδέψει με το Λεωφορείο, εκατοντάδες παιδιά και πολίτες, από τις 10 Νοεμβρίου – ημέρα πραγματοποίησης των εγκαινίων – μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Τρικκαίων και όλοι οι συντελεστές της κοινοπραξίας του πρωτοπόρου προγράμματος CityMobil2, συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τον νόμο και τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να συνεχιστεί – όπως συνέβαινε μέχρι τώρα – η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό.

Το παγκόσμιας εμβέλειας αυτό πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας και είναι αυτονόητο ότι, λόγω της φύσης του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, οι αρμόδιοι μηχανικοί ήδη εξετάζουν σε βάθος τα αίτια της ελάχιστης αυτής απόκλισης από την πορεία του οχήματος.

Οι δε απαραίτητες δοκιμές συνεχίζονται και στη διάρκεια της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στη χώρα, στον 5ο Μύλο των Ξωτικών, καθώς από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 τα Τρίκαλα υποδέχονται με χαμόγελο τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό».

Σχόλια