Σουλτάνος καλεί Βλαδίμηρο στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι

0
82

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ζήτησε ο τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι δύο ηγέτες από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχουν στην κρίσιμη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, ωστόσο μια ενδεχόμενη συνάντησή τους μόνο περιβαλλοντική ατζέντα δεν θα έχει τις τελευταίες εξελίξεις που ακολούθησαν την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά πυρά.

«Ο κ. Ερντογάν απέστειλε αίτημα για συνάντηση κορυφής ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη των δύο κυβερνήσεων στον πρόεδρό μας», είπε ο κ. Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο αν η Ρωσία αποδέχτηκε το αίτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω μέχρι στιγμής».

Σε δήλωσή της, η Τουρκική προεδρία αναφέρει ότι «μια συνάντηση ανάμεσα στον κ. Ερντογάν και τον κ. Πούτιν στο ουδέτερο έδαφος της Γαλλίας, είναι πολύ πιθανή, παρ” όλα αυτά ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια τελική απόφαση».
Πάντως, ο κ. Πεσκόφ κατά την ενημέρωσή του, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπάθησε να έχει επικοινωνία με τον κ. Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά «γύρω στις 7 με 8 φορές, χωρίς όμως επιτυχία».

Σχόλια