ΔΕΗ: Η κυβέρνηση καταγγέλλει «πολιτικό σαμποτάζ» για τις διακοπές ηλεκτροδότησης

0
50

Για ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ έκανε λόγο στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με αφορμή πληροφορίες ότι στο Λαύριο υπάλληλος της ΔΕΗ ζήτησε τη διακοπή ηλεκτροδότησης για ληξιπρόθεσμο λογαριασμό με οφειλή της τάξης των 300 ευρώ.

«Για ποσά 200-300 Ευρώ ο υπερβάλλων ζήλος θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας» τόνισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι η μείωση των τιμολογίων ρεύματος, αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Σχολιάζοντας το ζήτημα, κύκλοι της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι χωρίς να αποκλείεται περίπτωση σφάλματος, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης και του ΔΕΔΔΗΕ ενεργούν με τον προσήκοντα επαγγελματισμό στα πλαίσια των υπηρεσιακών εντολών και οδηγιών και διαβεβαιώνουν ότι εφόσον έχει γίνει λάθος θα γίνεται άμεσα επανασύνδεση.

Οποιαδήποτε συγκεκριμένη καταγγελία γίνεται θα ερευνάται με βάση τις υπηρεσιακές διαδικασίες της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ ισχύουν τα εξής για τη προστασία των οικονομικά ασθενέστερων:

– Δεν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση πελατών που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

– Δεν αποκόπτεται η ηλεκτρική σύνδεση σε άτομα που υποστηρίζονται μηχανικά, εφόσον έχει προσκομιστεί βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου.

– Για να δοθεί εντολή αποκοπής, πρέπει να συντρέχει η προϋπόθεση τουλάχιστον δύο απλήρωτων λογαριασμών σε συνδυασμό με χρέος άνω των 1000 ευρώ.

– Ακόμη και στις περιπτώσεις που αποκόπτεται η σύνδεση, δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού με 10% προκαταβολή, διαπραγματεύσιμη ως προς την καταβολή της και μέχρι 36 δόσεις για το υπόλοιπο του χρέους, ώστε να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

– Ισχύει ρύθμιση δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έως 1.200 kwh ανά τετράμηνο, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

econews

Σχόλια