Κάρολος: Τρομοκρατία, πρόσφυγες και συριακή κρίση οφείλονται στην Κλιματική Αλλαγή

0
280

Στην Κλιματική Αλλαγή απέδωσε ο βρετανός πρίγκιπας Κάρολος τον εμφύλιο στη Συρία, την προσφυγική κρίση και την έξαρση της τρομοκρατίας σε όλο τον πλανήτη.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο πρίγκηπας Κάρολος δήλωσε ότι «κάποιοι από εμάς λέγαμε πριν περίπου 20 χρόνια ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά, θα δούμε μεγαλύτερες συγκρούσεις εξαιτίας των ελλιπών πόρων και των μεγαλύτερων δυσκολιών που θα προκαλέσει η ξηρασία, αλλά και των συσωρευτικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που αναγκάζει τους ανθρώπους να εκτοπιστούν».

«Και πραγματικά υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή τη φρίκη που επικρατεί στη Συρία ήταν μια ξηρασία που διήρκησε πέντε ή έξι χρόνια, η οποία τελικά ανάγκασε μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα χωράφια και να μετακομίσουν στις πόλεις», πρόσθεσε ο 67χρονος Κάρολος.

«Δεν αντιμετωπίζουμε ποτέ την υποκείμενη αιτία του προβλήματος, η οποία είναι δυστυχώς αυτά που κάνουμε στο φυσικό μας περιβάλλον», επισήμανε και τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατία.

Έκρουσε, τέλος, τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως η κλιματική αλλαγή.

Ο Κάρολος θα εκφωνήσει ομιλία κατά την έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα που θα ξεκινήσει στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα και στην οποία θα συμμετάσχουν 118 ηγέτες από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν στον περιορισμό της έκλυσης αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

econews

Σχόλια