Η Λευκάδα μετατοπίστηκε 36 εκατοστά από το σεισμό

0
488

Ο σεισμός που σημειώθηκε την Τρίτη στη Λευκάδα μετατόπισε το νησί των Επτανήσων κατά 36 εκατοστά προς το νότο, σύμφωνα με μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και δύο ακόμα αξιόλογες δονήσεις, μεγέθους 4,8 και 4 βαθμών, ταρακούνησαν το νησί από τις 5:00 τα ξημερώματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν συνολικά σχεδόν 20 μετασεισμοί.

Ο σεισμός των 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 7:12 το πρωί και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα δυτικά του Φισκάρδου.

Χθες Πέμπτη η Λευκάδα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.

Σαράντα δύο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα ενώ περισσότερα από 100 έχουν ρωγμές και ζημιές αλλά επισκευάσιμες.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, από τον έλεγχο στα σχολεία της Λευκάδας φάνηκε ότι το Γυμνάσιο της Βασιλικής υπέστη ζημιές και θα παραμείνει κλειστό έως ότου γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, καθώς και ένα νηπιαγωγείο στην πόλη της Λευκάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες και προκάλεσε πολλές ζημιές σε διάφορα σημεία του νησιού.

Από το σεισμό χάθηκε και η περίφημη παραλία «Εγκρεμνοί».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το mylefkada.gr που δείχνει την παραλία να χάνεται σε ένα σύννεφο σκόνης που προκάλεσε η κατολίσθηση μεγάλων βράχων.

econews

econews

 

Σχόλια