Το ελαφρύτερο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο – Hummingbird

0
1170

Τα ποδήλατα πόλης μπορεί να ωφελούν τον πλανήτη απομακρύνοντας αυτοκίνητα από τους δρόμους, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Είτε διότι η γεωμορφολογία του εδάφους και οι απαίδευτοι οδηγοί ταλαιπωρούν τους ποδηλάτες, όπως συμβαίνει στην Αθήνα είτε διότι παραμονεύουν κλέφτες ποδηλάτων που δεν «μασάνε» από αλυσίδες, λουκέτα και συνδυασμούς.

Το πτυσσόμενο ποδήλατο Hummingbird σε αντίθεση με άλλα σπαστά ποδήλατα που είναι λιγότερο «κόμοδα» από αυτό που διαφημίζουν ζυγίζει μόλις 6,3 κιλά, λιγότερο απ” όσο ένα καρπούζι.

Το μυστικό πίσω από το χαμηλό βάρος είναι ο πανίσχυρος σκελετός από ανθρακονήματα, αποκαλύπτει ο βρετανός σχεδιαστής Πήτερ Κράσιουν που σχεδίασε μόνος ένα ελαφρύ σπαστό ποδήλατο διότι «δεν μπορούσε να το βρει στην αγορά».

Το Hummingbird δεν θυσιάζει τη λειτουργικότητα για χάρη της ελαφρότητας. Ο μοναδικός μηχανισμός του έχει σχεδιαστεί με στόχο να αντιμετωπιστεί ένα από τα σοβαρότερα μειονεκτήματα των σπαστών ποδηλάτων: οι αλυσίδες χαλαρώνουν και βγαίνουν από τον σκελετό.

hummingbird-01

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε μια καμπάνια προώθησης του ποδηλάτου στην πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter με στόχο να συγκεντρωθούν 50.000 στερλίνες.

Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 1.100 και 1.600 στερλινών και η μεταφορά εκτός Βρετανίας συνεπάγεται μια μικρή επιβάρυνση.

hummingbird-02-889x496

econews

Σχόλια