Η Κάτω Αυστρία καταναλώνει 100% ΑΠΕ

0
1323

Το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας θα καλύπτει τις ανάγκες του σε ηλεκτρισμό εξολοκλήρου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Έχουμε επενδύσει σοβαρά στην προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη διείσδυση των ΑΠΕ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κάτω Αυστρίας, Έρβιν Πρελ, ενός κρατιδίου με πληθυσμό 1,65 κατοίκων.

«Από το 2002 και μετά έχουμε επενδύσει 2,8 δισ. Ευρώ σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, από φωτοβολταϊκά πάρκα ως υδροηλεκτρικά εργοστάσια στον Δούναβη» εξήγησε ο Πρελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή, το κρατίδιο της βορειοανατολικής Αυστρίας καλύπτει το 63% των ενεργειακών του αναγκών από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, το 26% από αιολικά πάρκα, 9% από μονάδες βιομάζας και 2% από φωτοβολταϊκά.

Συνολικά στην Αυστρία, μια χώρα που απέρριψε τη λύση της πυρηνικής ενέργειας σε δημοψήφισμα (εκεί γίνονται με σοβαρό τρόπο και για κρίσιμα θέματα) που έλαβε χώρα το 1978, ποσοστό 70% με 75% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ΑΠΕ και το υπόλοιπο από ορυκτά καύσιμα.

Η Κάτω Αυστρία έχει επίσης δημιουργήσει 38.000 «πράσινες» θέσεις εργασίας, πρόσθεσε ο Πρελ, με την προοπτική αυτές να αυξηθούν στις 50.000 έως το 2030.

Η ανακοίνωσε έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP 21) που θα λάβει χώρα στο Παρίσι.

econews

Σχόλια